Bebek uyurken dikkat edilmesi gerekenler

Bebeğiniz uyurken dikkat edilmesi gereken hususlar

Bebek uyurken alınması gereken önlemleri uzmanlar özellikle yeni annelere bebek uyurken nelere dikkat edileceğini şöyle açıklıyor;
Uzmanlar, bebeklerin uyurken kendi kusmuklarında boğularak hayatlarını kaybedebileceğini belirterek anne ve babaları uyarıyor. Bebeklerin emzirildikten sonra sırtı sıvazlanarak gazının çıkarılması ve sırt üstü yatırılması öneriliyor.
Bebeklerin kusmasının yatırılma tekniğiyle ilgili olduğunu belirterek bebeğin kundaklanmamasını, yatağında yatarken kollarının rahat ve serbest olması gerekir. Bebeğin yastığının, başını çok arkaya düşürecek ya da boynunu çok öne eğecek bir yükseklikte olmamalı yatağın da çok yumuşak ve gömülür şeklinde olmaması gerekir. Ayrıca bebekler özellikle sırt üstü yatırılmalı.

Bebek nasıl emzirilmelidir

Genç annelerin, emzirme sırasında bebeğin fazla hava yutmamasına önem göstermeleri gerekir. Bu da emzirme tekniği ile alakalı. Bir kere anne rahat olmalı. Geriye yaslanmış rahat bir şekilde otururken bebeğini de 45 derece açı ile anne göğsünde tutması gerekiyor. Burada bebeğin burnunun açık ve rahat nefes alıyor olabilmesi gerekir. Yoksa hava yuttuğu zaman, o havanın çıkışı sırasında kusma artabilir. Bu şekilde doğru bir emzirme tekniği ile kusma önlenir. Beslendikten sonra omzumuza yatırarak sırtını sıvazlamak sureti ile gazının çıktığını duyana kadar sırtına masaj yapmak lazımdır. Bu hususlara dikkat etmeliyiz bilinçsiz yapılan herşey telafisi olmayan etkenler doğurabilir. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar