Bademciklerin Görevi Nedir

Bademcik ne işe yarar, Bademciklerin vücuda yararı (Faydası) var mıdır

Bademcik iltihabi şişmesi genelde küçük çocuklarda sık rastlanan hastalıktır.Fakat her bademcik şişmesinde ameliyat olup bademcikler alınmalımıdır.Bademciklerin vücudumuzdaki görevi oldukca önemlidir.Doktor bademciklerin alınmasına karar vermeli.Vücuttaki her organın önemli görevi olduğu gibi bademciklerinde vardır.
Hemen herkes bademciklerin ne olduğunu bilir. Ancak, bademciklerin vücuttaki görevleri konusunda herkesin kesin bilgisi yoktur. Bademcikler ağız içinde boğazımızın her iki yanında bulunan dokulardır ve her insanda iki tanedir.
Bunlar vücudun savunma sisteminin bir parçasıdırlar. Özellikle çocukluk çağında burun ve ağız yolu ile vücuda giren bakteriler, virüsler gibi hastalandırıcı maddeleri yakalayıp, onlarla savaşmak görevini antikor denilen bağışıklık maddeleri salgılamak sureti ile yerine getirirler. Bu organlar çocukta, erişkine göre çok daha büyük ve aktiftir. Küçük çocuklarda vücudun genel direnç sistemi yabancı etkenlere karşı tam hazırlıklı olmadığı için bademciklere düşen yük çok fazladır.
Bademciklerin iltihaplanması çoğunlukla bütün boğazın iltihaplanmasına yol açtığından, bademciklerin şiddetli iltihaplanmasına “bademcik iltihabı”nın yanı sıra “boğaz iltihabı” ya da “anjin” de denir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar