Yer elmasının faydaları nelerdir

Yer elmasının faydalarını okuduğunuz zaman gözlerinize inanamayacaksınız. Yer elması toprağın altında yetişmektedir eskiden bahçemizde yetişirdi toprağı kazıp çıkartırdık iyice yıkayıp kabuklarını soyar elma gibi yerdik her halde adınada bu yüzden yer elması demişler.
Her neyse gelelim şifa kaynağı yer elmasının faydalarına yeni bebek dünyaya getiren annelerin tüketmesi gerekir çünkü emziren kadının sütü bebeğe yetmiyorsa yer elması sütün arttırılmasını sağlar. Yer elması şişmanlatır, erkekliği (cinsel gücü) çoğaltır, kanyapar, göğsü sertlik ve öksürükten korur. Ezilerek lapası şişlik üzerine konursa iyileştirir. Yenirse böbrek zafiyetini giderir. Suyu ile saçlar yıkanırsa, saç diplerini kuvvetlendirir.

İşte yer elmasının şifa dolu faydaları

-Mafsal ağrıları, romatizma ağrılarını ve kronikleşen ağrılara iyi gelir.

- Böbrek, safranın ve pankreasın düzenli çalışmasını sağlar.

- Cildi güzelleştirerek daha parlak ve güzel görünmesini sağlar.

- İçeriğinde nişasta bulunmaması nedeni ile şeker hastalarına fayda gösterir.

-Besleyicidir ve vücut direncini arttırır.

-Hemoroitlere iyi gelmekte.

-Kilo vermek içi diyet ve spor yapanlarda ara öğün olarak kullanılabilecek kadar düşük bir kaloriye sahip olması nedeni ile de diyet yapanlara önerilir.

-Müsil etkisi yaparak kabızlığı çözer ve idrar söktürür.

-Yapısında bulundurduğu besin değerleri ile kansızlığa iyi gelir.

Yer elmasını tüketirken çiğ olarak tüketilmesi daha faydalıdır. Kabuklarını elma soyargibi temizleyelim ve aynen bir elmayı nasıl yiyorsak o şekilde tüketelim.Yer elmasının zararı varmıdır bir zararı yoktur tamamen doğal sebze olduğu için bir sakıncası yoktur ama şunu unutmayın herşeyin fazlası zararlıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar