Yaz Aylarında Saçı Koruyacak Öneriler

Yaz aylarında saç bakımı yapmanın önemi diğer aylara göre ayrı önem taşımakta çünkü saç dökülmeleri yaz aylarında sık görümlesi durumu öncelik olarak besslenme şeklini düzenlemektir. Sağlıksız beslenme saçları etkileyerek dökülmeleri ortaya çıkardığı için öncelikle saç bakımı doğru beslenmeden geçmektedir.
Yaz aylarında saçınızı koruyacak
Bir çok uzman saçların dökülme nedeni yanlış beslenmeden kaynaklandığını saçları dökülen kişilerin beslenme şekillerini değiştirmeleri yönünde uyarılarda bulunmaktadır. Bu yazımda uzmanların saçları koruyacak önerilerini ve nasıl beslenileceğini sizlere paylaşacağım.

Saçları koruyacak önlemler

Diyet yapan kişiler ksinlikle protein alımına dikkat etmelidir. Menüde sebze, meyve, kuruyemişler ve proteine yer vermelisniz. Çünkü protein alınmayan diyet programları saçlara zarar vermektedir.
Saç dökülmelerine neden olan vitamin eksikleri; Selenyum, demir, biyotin, çinko, ve B vitamini, C vitamini eksikliği saç dökülmesinde önem rol oynamaktadır.

Saymış olduğumuz vitamin eksikliğini gidermek için tüketilecek besinler; Et ve süt ürünleri, yumurta ve balık gibi gıdalar protein açısından önemli yiyeceklerdir. Demir ve çinko vitaminlerini karşılayacak besinler ise; Ceviz, fıstık, badem ve kabuklu fıntık gibi kuruyemişleri aşırıya kaçmadan tüketebilirisniz.

Saçlara iyi gelen yiyecekler

Sebze olarak roka, maydanoz, soya fasülyesi, havuç, ıspanak, kırmızıbiber, sarımsak ve sogan tercih edebilir ayrıca meyvelerden; Kayısı, muz ve böğürtlen tüketebilir bunların yanında yoğurt mutfaklardan eksik edilmemesi gereken gıdalardır.

Saymış olduğumuz bu gıdalar saçların sağlığı için mutlaka tüketilmesi gerektiğini uzmanlar bizlere önermektedir. Saç dökülmelerini önleyecek besinlerden bahsettik peki saç bakımı için bir kaç öneri verelim. Yaz aylarında saçların nemli kalmasına özen göstermelisiniz eğer saçlarınız kuru saç tipi ise mutlaka antioksidan ve nemlendirici özellikleri bulunan saç bakım kremleri veya maskeleri kullanmalısınız.

Hindistan cevizi yağı antioksidan özelliği yüksek olması saç derisine masaj yapılarak hem saçların beslenmesi sağlanır hemde saçlar nemli kalır. Güneşe çıkmadan önce alınacak önlemler arasında güneş koruyucu krem sürebilirisniz. Güneşten saçları korumak için şapka yada eşarp takabilirsiniz. Deniz veya havuzdan sonra saçları nemlendirici bir şampuanla yıkamalısınız aksi halde tuzlu ve klorlu su saçları yıpratacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar