SİVİLCE LEKELERİM ÇOK KURTULMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?

Sivilce sorunu günümüzde hemen hemen herkesin hayatının kısa bir bölümünde ya da uzunca bir döneminde karşı karşıya kalmış olduğu cilt sorunlarının başında gelmektedir.
SİVİLCE LEKELERİM ÇOK KURTULMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?
Cilt altındaki etkenler nedeni ile cilt yüzeyinde meydana gelen sivilceler, iltihaplandığı takdirde oldukça acılı ve kötü görünümlü bir hale gelmektedir. Bununla birlikte özellikle yüz bölgesindeki sivilcelere yapılan yanlış müdahaleler sivilcelerin geçtikten sonra ardında iz bırakmalarına neden olabilmektedir.

Bu nedenle de sivilce oluşumunu engellemek ve sonrasında ise sivilceye nasıl müdahale edilmesi gerektiğini bilmek son derece büyük önem taşımaktadır. Aksi takdirde sivilceler ve sivilce izleri kabus haline gelebilmektedir.

Sivilce Lekeleri Nasıl Meydana Gelir?

Sivilce lekeleri elbette kendi kendisine oluşmamaktadır. Ciltte meydana gelen sivilceler, birçok yanlış müdahale ile daha kötü görünümlü bir hale gelirken aynı zamanda arkalarında iz de bırakmaktadır. Sivilce izlerinin oluşumunun altında yatan en önemli etken sivilcelerin patlatılması olmaktadır.

Özellikle kanlı sivilceler daha çok yüz bölgesinde iz bırakmaya son derece müsait olan sivilceler olmakla birlikte beyaz tenli kişilerde sivilce izleri daha fazla kötü bir görünüme neden olabilmektedir.

Buna ek olarak patlatılan ve oynanan sivilceler beyaz tenli kişiler başta olmak üzere cilt kanserine davetiye çıkarabilmektedir. Sivilceler, deri altındaki yağ oranının yüksek olması ile birlikte özellikle yağlı ciltlerde meydana gelmektedir. Bu nedenle de özellikle yağlı ciltlerde cilt bakımı ve temizliği büyük önem taşımaktadır.

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Sivilce izlerinin engellemek için en başta alınabilecek önlem öncelikle yüz bölgesinde çıkan sivilceleri patlatmamaktır. Şayet yüz bölgesinde sivilce izleri var ise bu izleri düzenli bir şekilde uygulanacak doğal yöntemler ile yok etmek mümkündür. Sivilce izleri için en etkili yöntemlerin başında elma sirkesi gelmektedir.

Cildin ihtiyaç duyduğu vitaminleri barındıra elma sirkesi, her geçen temiz yüze uygulandığında sivilce izlerini yok etmektedir. Sivilce izleri için bir diğer doğal yöntem toz şeker olmaktadır. Peeling etkisi yapan toz şeker, her gece hafif nemli olan yüze masaj yaparak uygulanmalıdır. Bal da sivilce izleri için son derece etkili bir gıdadır. Cildin ihtiyaç duyduğu sıvı kaynağını sağlayan bal, saf hali ile dahi yüze düzenli olarak sürülüp bekletildikten sonra yıkandığında sivilce izleri üzerinde gözle görülür etki yaratmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar