Kanserden korunmanın yolları

Kanserden korunmak için sağlıklı yaşama önem gösterilmelidir. Günümüz şartlarında sağlıklı yaşamak için ekonomin iyi olması gerekir bu hayat pahalılığında biraz zor fakat sağlık herşeyden önemlidir. Kanser çeşidi azımsanmayacak kadar çoğaldı neredeyse hergün bir kanser çeşidi ortaya çıkıyor lütfen kansere yakalanmamak için sağlığınıza dikkat ediniz abur cubur tüketmeyiniz doğru beslenmeye önem veriniz. Düzenli olarak spor yapınız.

Kanserden korunma yolları

Çevre faktorü ve stres hastalıkların oluşumunda önemli rol almaktadır. Beslenme alışkanlığıda önemlidir sağlıklı beslenilmeli aksi takdirde hastalıkların oluşumu engellenemez. Bir nedende hastalıklar genetik yapıdan kaynaklanıyor. Sağlıklı yaşam için düzenli spor yapmak beslenmek kadar önemli kendinize proğram yapın her gün düzenli olarak spor yapın.
Peki kanserden korunmak için nasıl beslenilmelidir; Yağlı et ve kızartma tüketimine dikkat edilmelidir. Taze sebze ve meyve tüketimine ağırlık verilmelidir. Yemek listenizde mutlaka sarımsak, soğan, nane, maydanoz gibi yeşillikler bulunmalıdır.
Çabuk bozulabilecek gıdaları çabuk tüketmek ve sıcak ortamlardan uzak tutup soğukta bozulmaması için dondurucuda saklanmalıdır. Mantar oluşumu uzun zaman bekleyen gıdalarda çok görülür bu yüzden gıdalarda küf ve mantar oluşumuna dikkat edilmelidir. Yiyecekleri düşük ısıda pişirin. Fazla şeker ve tuz tüketmeyin mümkünse çay içerken şeker kullanmayın 1 ay sonra alışırsınız şekeri bırakın. Kömür ızgarasından kacının. Tütsülenmiş yiyecekler ve turşu-salamura gibi fazla tuzlulardan uzak durulmalıdır. Bu önerilere dikkat ederseniz kansere yakalanma riskide azalmış olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar