Hint yağının faydaları ve zararları nelerdir

Hint yağının faydası olduğu gibi zararları da vardır dikkatli kullanılması gerekmekte, dikkatli kullanılmadığı takdirde tohumu zehirli olduğu için zararlarıyla karşılaşabilirsiniz. Özellikle hamileler ve emziren kadınlara önerilmemektedir hint yağı kullanırken kullanma talimatına kesinlikle uymalısınız. Evet şimdi sizlere hint yağının faydaları ve zararlarıdan bahsedelim isterseniz.
Hint yağının faydaları ve zararları

Hint Yağının Faydaları

-Özellikle kabızlığın giderilmesi için etkilidir. İnce bağırsaklara göstermiş olduğu etki sonucu kabızlık sorunu yaşayan kişilerin kabızlıktan kurtulması için etkilidir.

-Bir çok kişi saç dökülmelerinden şikayetci ayrıca saç gibi kirpik dökülmeleride ayrı bir sorun teşkil etmekte hint yağının bir faydasıda saç dökülmeleri ve aynı zamanda kirpik dökülmelerini önlemektedir.

-Saç kıranı biliyorsunuz değilmi saçların belli bir bölgesi dökülerek bölgesel kellik gibi sorunlara yol açmaktadır. Saç kıran için hint yağı kullanabilirsiniz.

-Baş ağrısı ve sinüzit gibi rahatsızlıklarada iyi gelmektedir.

-Karın ve mide ağrısı çekenler hint yağı kullanabilir çünkü karın ve mide ağrısınada iyi gelmektedir.
-Eğer eklem ve romatizmal ağrılarınız varsa hint yağı eklem ve romatizma ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir.

-Bir çok ağrı çeşitine; bel ağrısı, kas ağrısı, boyun ağrısı, kemik ağrısı ve sırt ağrısı gibi hayatı olumsuz etkileyen ağrı tiplerine iyi gelmektedir.

-Yumurtalık kistine iyi gelmekte fakat uzmanlar hamilelik ve adet dönemlerinde kullanılmaması gerektiğini belirtmekteler çünkü kan akışını hızlandırmkatadır. Peki yumurtalık kistine nasıl uygulanır açıklayalım karın alt bölgesine bez koyarak yakı yapılabilir.

Hint yağının cilde faydaları

-Cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan hint yağı çeşitli cilt hastalığı ve sorunlarının iyileştirilmesinde etkili sonuçlar ortaya koymuştur.

-Deri hastalıkları yukarıda bahsetmiştik saç kıran tedavisinde ayrıca cilt ülseri gibi kaşıntılı ve dökütülü deri hastalıklarına iyi gelmektedir.

-Nemlendirici özelliği baya etkili olduğu için kuru ciltler için nemlendirici özelliğinden faydalanılabilir.

-Ayak ve topuk çatlakları bir çok kişinin sorunu olduğu bilinmekte ayrıca kış mevsiminde daha çok artan ayak ve topuk çatlakları sorununa etkili olduğu bilinmektedir. Peki ayak ve topuk çatlaklarına hint yağı nasıl kullanılır? hemen anlatalım ayakları sıcak suyun içinde biraz bekletelim sonra ayakalara hint yağı ile güzelce masaj yapalım etkisini göreceksiniz.

-Kırışıklıklar için kullanılabilir özelliklede göz bölgesinde oluşan kırışıklıklar için faydalıdır.

Hint yağının saça faydaları

-Nemlendirici özelliği sayesinde kuru saçları nemlendirir.
-İncelmiş saç tellerini kalınlaştırır.

-Saç köklerini güçlendirir.

-Koparak saç dökülmelerini önler.

Evet saçlara faydası saymakla bitmiyor peki hint yağı saça nasıl kullanılır; Badem yağı ile hint yağını karıştırıp saçlara sürebilirsiniz. Bu karışım saçlarınızı beslemekle kalmayacak uzamasını. parlamasını ve daha gür saçlara sahip olmanızı sağlayacaktır.

İsterseniz birazda hint yağının olumsuz yönlerinden yani zararlarından bahsedelim. Doğrudan hint yağı kullanılmamalıdır. Mutlaka kullanma talimatına uyulmalı çünkü tohumları zehirlidir. Gebelik ve emzirme döneminde kullanılması sakıncalıdır doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Yorumlar

  1. ben özellikle zeytinyağı ve badem yağı kullanırım ama en faydalı olarak benim bildiğim zeytin yağıdır. hint yağınında faydaları baya biçok muş bunu denemek lazım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar