Göz altı morlukları nedenleri nelerdir?

Göz altı morluklarının çok sebebi var araştırdım en önemli nedenleri ise dengeli beslenmek ve dengesiz yaşam tarzı çıkıyor. Düzensiz uyuduğumuzda vücudun dengesi bozulmaktadır bu nedenle sağdece göz altı morlukları değil başka rahatsızlıklarda ortaya çıkabilir.
Sıvı tüketimine ağırlık verin günlük tüketeceğimiz su 12 bardaktan az olmamalıdır vücudun sıvı ihtiyacını gidermesi için önemlidir.

Göz altı morlukları neden olur ?

Gözaltı morlukları kılcal damarlardaki kanın damar dışına sızmasından kaynaklanmaktadır. Gözaltındaki morlukların giderilmesi için ve oluşmaması için dengeli beslenilmeli.Günde 12 bardak su tüketilmelidir tuzun daha az alınmasına özen gösterilmelidir C vitamini içeren meyve ve sebze tüketimine ağırlık verilmesi gerekir.

Göz altı morluklarının sebepleri

Gözaltı morluklarına, uykusuzluk, vücut susuz kaldığında, hamilelik ve regl dönemi,  burun tıkanıklığı, burunda eğrilik, burunda et büyümesi, göz etrafına uygun olmayan kremlerin kullanılması, uykusuzluk, stres, sigara, alkol mesela şarap kullanmak, uyuşturucu kullanımı.
Yetersiz beslenme durumları ve özellikle B vitamini, C vitamini, K vitamini ve E vitamini eksiklikleri gözaltında koyu halkalara neden olmaktadır. Cilt hastalıklarından olan atopik egzema bir diğer mor halka sebeplerindendir. Gözaltı morluklarının en sık üç nedeni genetik, alerjiler ve burun akıntılarıdır.

Yüzdeki kemik yapıların çıkıntılı olması, göz kapaklarının şiş olması ya da gözaltı çukurunun belirgin olması gözaltı morluklarını daha da belirgin hale getirir. Evet gördüğünüz gibi ne kadar çok nedenler var sizinde böyle probleminiz varsa sık sık oluyorsa sakın doktora gitmeyi ihmal etmeyin.
Sağlığımız bizim için önemlidir fakat nedense insanlar sağlık konusunda çok duyarsız kalmaktadır lütfen sağlığımıza dikkat edelim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar