Bankadan kredi çekmek günahmıdır

Ev kredisi çekmek caizmdir: Ev ve ya araba almak istiyorsunuz ancak paranız yok bankadan kredi çekip araba ve ya evimi alayım diyorsunuz peki hiç düşündünüzmü bankadan kredi çekmek caizmidir değil midir sonuçta banka size ödeyeceği miktara faiz koyuyor. Ev ve araba sağdece örnek mesela nakit para kredisi de olabilir her neyse. Günümüzde hala bunları tartıştığımıza inanamıyorum faiz in hükmü bellidir anlayacağınız faizin küçüğüde haram büyüğüde haram. Banka kredisiyle ev alıyorsunuz haram parayla ev almış oluyorsunuz. Şimdi diyeceksinizki başka çarem yok ne yapayım cevap arkadaşım müslümanım diyorsan faize bulaşmayacaksın faizsz çalışan katılım bankaları var onlara başvur iyice araştır harama karışmadan evini helal yoldan al derim. Faize bulaşıp ev alacaksan hiç alma üzerinde oturdukca günah işlersin çünkü haram parayla alınmış bir örnek daha vereyim bankadan kredi çektiniz camii yaptırdınız borcunu ödediniz burda yapılan ibadedten  sana bir hayır gelmez çünkü haram parayla yapılmıştır evde aynı siz siz olun harama bulaşmayın.

Yorumlar

  1. Yahu nekadar gerizekali bi yazi katilim bankalari verdikler ksr payini evlerindemi basiyor,bi kere faiz nedemek once onu ogren sonrada kredi faizini kim yiyor ona bak,
    krediyi alanmi verenmi

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım katılım bankaları faizsiz çalışıyor araştır. Faizli krediyi alanda verende haram olan birşeyi yapmış oluyor ister sen al ye ister sen kredi çek banka yesin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar