ANANASIN FAYDALARI NELERDİR?

Ananas görünüş itibariyşe bildiğimiz birçok meyveden farklıdır.Tropikal bir öeyve olan ananasa yılın her mevsiminde rastlamak mümkündür.İçeriğinde bulunan A ve C vitamini ile birlikte bol miktarda kalsiyum ve potasyum sayesinde sağlığa pekçok faydası vardır.
ANANASIN FAYDALARI NELERDİR
Bu faydalarından bahsedecek olursak,

    Ananas Soğuk Algınlıklarına İyi Gelir: Bol miktarda C vitamini içerdiğini belirttiğimiz ananas bu sayede mikrobik enfeksiyonlara karşı oldukça etkilidir. Öksürüğe karşı iyi gelmektedir. Ayrıca ilaç tedavisine de destek sağlamaktadır.

    Güçlü Kemikler İçin Ananas: İçerdiği yüksek orandaki manganez bağ dokularının ve kemiklerin güçlenmesini sağlar. Günde bir fincan kadar tüketilen ananas vücudumuzun ihtiyacı olan manganezin %73’ünü sağlamaktadır.

    Makula Dejenerasyonu (Sarı Nokta): Makula Dejenerasyonu genel olarak yaşlanmaya ve sigara kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan bir göz problemidir. Ananas içeriğinde bulunan beta karoten sayesinde göz sağlığını koruyarak bu problemin çözümüne önemli ölçüde yardımcı olmaktadır.

    Ananas Kanserden Korur: Ananas kansere neden olan serbest radikalleri engellemektedir. Bununla birlikte hücreleri kansere karşı güçlendirip korur ve yenilenmesini sağlar.

    Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirir: Bol miktarda C vitamini sayesinde bağışıklık siteminin en önemli destekçilerinden biridir. Üstelik bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek diğer organlarında sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.

    Ananas Kalp Sağlığını Korur: Kolesterol seviyesini düzenleyerek kalp sağlığına iyi gelir. Ayrıca antioksidan özelliğinden dolayı damar hastalıklarına karşı da etkilidir.

    Hipertansiyonu Önler: Potasyum oranı yüksek olan ananas bu sayede kan basıncını dengeleyerek tansiyon probleminin çözülmesine yardımcı olur. Hatta bu nedenle hipertansiyon hastalarına ananas diyeti önerilmektedir.

    Bağırsak kurtlarını Döker: Bir sindirim enzimi olan bromelain içeren ananas bu özelliğinden dolayı birtakım bağırsak kurdu ve parazitlerini dökmek de önemli rol oynamaktadır.

    Ananas Serbest Radikalleri Önlemektedir: Oldukça zengin bir antioksidan kaynağı olan ananas bu sayede vücutta dolaşan serbest radikalleri önleyerek hücrelerin yenilenmesine yardımcı olurlar. Bu sayede kalp ve kanser rahatsızlıklarına karşı direnç sağlamaktadır.

     Sağlıklı Dişler İçin Ananas: Ananasın diş sağlığı oldukça yararlıdır. Ananas diş minelerini güçlendirir ve çürümeyi önler.

    Ananas da birçok lifli besin maddesi gibi sindirim sistemine faydalıdır.

    Sinüzit, boğaz ağrısı, gut ve şişkinliklere iyi gelmektedir.

    Bronşit hastalığına iyi gelir.

     Cilt sağlığına iyi gelir.

     Saç dökülmesini engeller.

Yorumlar

Popüler Yayınlar