Adaçayı yağının faydaları ve kullanımı

Adaçayının insan vücudunda inanılmaz yararlı etkileri bulunmaktadır bu bilimsel olarakta kanıtlanmıştır. Adaçayı tüm dünyada kullanılmaktadır.

Adaçayının yağı veya çay şeklinde günlük tüketiminde strese iyi geldiği söylenmekte bunun yanı sıra sakinleştirici etkiside bulunmaktadır özellikle yoğun tempoda ve stresli bir işte çalışıyorsanız kesinlikle kullanılmalıdır.

Önemli uyarı migren, epilepsi ve nöbet gibi hastalıkları olan kişiler, emziren kadınlar ve hamileler için kesinlikle adaçayı önerilmez hamilelik döneminde kullanılması takdirde düşüğe yol açabilir. Günde 3-5 damla bir fincan suya damlatılarak içilir. Yüksek miktarda alınması zararlıdır.

Peki adaçayının vücudumuza faydaları nelerdir kısaca anlatalım

Strese iyi gelir sakinleştirici etkisi vardır
Cilt bakımı için kullanılır cilde iyi geldiği için bir çok kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır
Menopoz sonrası belirtileri hafifletir
Saçların beyazlamasını yavaşlatır
Mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılır
Bayanlarda adet düzensizliğinde kullanılması önerilir.

Hafızayı güçlendirir
Alzheimer’a karşı yardımcı olarak kullanılır
Kan şekerini düşürür
Dişeti iltihaplanmasına karşı kullanılır
Ağız yaralarının tedavisinde kullanılır
Sinirsel baş ağrısını hafifletir
Safra kesesini çalıştırır
Gargara suyu olarak kullanılır.

Boğaz ağrısını alır
Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar
Beyin fonksiyonlarını geliştirir
Bronşit ve astım belirtilerini hafifletir
Karaciğeri temizler
İdrar yolu enfeksiyonunun tedavisine yardımcı olur
Aşırı terlemeyi azaltır
Stresi azaltır
Sakinleştirir
Ayak kokusunu giderir
Cinsel gücü arttırır.

Gördüğünüz gibi adaçayı yağının bir çok faydı var peki herkez kullana bilirmi siyah çay yerine adaçayı tüketebilirmiyim sorusuna hayır cevabı verilmektedir. Adaçayı sürekli tüketilmemelidir her hangi bir hastalığınız varsa kesinlikle doktorunuza danışmalısınız doktorunuz kullanıp kullanamayacağınızı size söyleyecektir.

Adaçayı yağının kullanımı yani nasıl kullanılır

-Mantar sorununuz varsa mantarlı bölgeye sürerebilirsiniz.
-Adaçayı yağına biraz su karıştırarak ağız gargarası yapın diş eti hastalıkları için kullanabilirsiniz ağız içindeki bakterileri temizler.

-Karın bölgesine adaçayı yağı ile masaj yapın gaz ve mide problemine karşı etkilidir.
-Banyo suyuna kata bilirsiniz faydası oldukca çoktur adaçayı yağını banyo suyunuza karıştırıp banyonuzu yaparsanız uykusuzluk ve depresyona iyi gelir.

-Saç dökülmesi genelde saç köklerinin zayıf olmasından kaynaklanır güçsüz saçlar çabuk dökülür bu yağ ile saç köklerini güçlendirebilirsiniz saç diplerine masaj yaparak saç dökülmelerine karşı önlem alabilirsiniz saç diplerini güçlendirir dökülmeleri önler.

-Eğer sivilce izleri ve lekelerden kurtulamıyorsanız adaçayı yağını sivilce lekeleri ve sivilce izlerinin üzerine sürerek sivilce izlerinden ve lekelerinden kurtulabilirsiniz.

-Çatlaklar içinde çatlaklar üzerine masaj yapın çatlaklara iyi gelir.
-Beklerde gaz sorunu oldukca fazladır bebeklerin gaz çıkarması için karın bölgesine hafifce masaj yapılırsa bebeğin gaz çıkarmasına yardımcı olur.

Ayak kokusu probleminiz varsa adaçayı yağını bir kaba su ile karıştırın ve ayağınızı suyun içinde bekletin bu sayede ayak kosundan kurtulabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar