Siyah çay kemik kırılmasına iyi geliyor

Siyah çayın faydaları! Osteoporoz hastalığını önlüyor

İlerleyen yaşlarda hastalıklar bir bir ortaya çıkar bu hastalıklarda sağdece biri olan Osteoporoz hastalığı yani kemik erimesi yaşlılarda sık görülen rahatsızlıktır. Bu hastalık kemiklerin zayıf düşmesi ve zayıf düşen kemiklerinde kırılmasına deniyor. Kalçası kırılan yaşlı insanları duymuşsunuzdur bunun gibi bir çok örnek vardır kemik kırılmalarının nedeni kemiklerin yaş ilerledikce zayıf düşmesidir. Japon uzmanların yaptığı araştırmalarda siyah çayın Osteoporoz hastalığını ilerleyen yaşlardaki kemik kırılmalarını engellediği ortaya çıkmıştır.
Araştırmaları yapan osaka Üniversitesinin açıklamaları şunlardır;Osaka Üniversitesi’nde yapılan ve Keizo Nishikawa tarafından yönetilen araştırmada siyah çayda theaflavin-3 denilen bir antioksidant maddenin kemik dokusuna zarar veren metiltransferas adlı enzimi yok ettiği ve bu şekilde kemiklerin dokusunun güçlü kaldığı tespit edildi.
Fark edilebilir bir gelişme meydana gelmesi için 60 kilo olan bir yetişkinin kemik dokusunu güçlendirmek için üç gün içerisinde 60 fincan çay içmesi gerekiyor. Siyah çayın bir faydası daha ortaya çıkmıştır.
Siyah çayın diğer yararlarını öğrenmek için alttaki yazımızı okuyunuz.
Siyah çayın diğer faydaları

Yorumlar

Popüler Yayınlar