İp Atlamanın Faydaları Nelerdir? İp Atlamak Zayıflatır Mı?

Çocukluğumuzda bir çok kişi ip atlama oyunu oynamıştır değil mi? şimdi sizlere ip atlamanın faydalarını yazdıktan sonra uzmanların çocukların sokakta oynamaları yönündeki önerileri neden tavsiye ettiklerini daha iyi anlayacağız. Günümüzde sağlıksız yaşam ve obezite giderek artmakta çünkü teknoloji arttı her evde bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlar bulunmakta bunların başında zaman harcayanlar ise en çok çocuklardır. Çocuklarımız sokak oyunlarından uzaklaştığı için sağlıksız ve spordan uzak büyükmekte yazımın başında bahsettiğim gibi herkez çocukluğunda ip atlama oyunu oynamıştır oynamayan çok nadirdir.

Günümüzde ise ip atlama çocuklarda giderek azalmış genelde sporcuların yaptığı egzersiz haline gelmiştir. Mesela boks sporuyla ilgilenen boksörler antremanlarında sık sık ip atlayarak dayanıklılık ve koordinasyonlarını artırmaktalar. Sadece boksörler değil bir çok spor dalıyla ilgilenen sporcular ip atlamaktadırlar.
İp Atlamanın Faydaları Nelerdir? İp Atlamak Zayıflatır Mı?
Fazla değil günde yarım saat kadar ip atlamak vücuda oldukca faydalıdır. Artık sadece sporcular ip atlamamaktadır çünkü fit kalmak isteyen bir çok kişi ip atlayarak vücuttaki kasların çalışmasını sağlamaktalardır. Evet sizde ip atlayarak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz ayrıca vücudunuzun fit kalmasını sağlayabilirsiniz.

İp atlma nasıl yapılır?

Aslında bu soru oldukca basit spor malzemeleri satılan her yerde atlama ipi temin edebilirsiniz ayrıca evinizde çamaşır ipi gibi bir çok ipten ip atlama ipi yapabilirsiniz. İp atlamak sizi diğer aktivitelerden uzaklaştırmaz çünkü evde tv izlerken bile 25-30 dakika kadar ip atlayabilirsiniz. Pikniğe mi gittiniz oradada ip atlayabilirsiniz yani her yerde kolayca yapabileceğiniz egzersizdir.

İp atlamanın faydaları

Zayıflamak için basit egzersiz arayan kişiler için idealdir düzenli ip atlama sayesinde dayanıklılığınız artacak, daha çevik olacaksınız ve koordinasyon seviyeniz artacak. Nasıl mı? evet günde 25 veya 30 dakika sabit bir hızda ip atlayacaksınız vücudunuzu fazla yormadan bu dakkaları 1 saate kadar çıkarabilirsiniz. Çünkü 1 saatte yaklaşık 800 ila 1000 kalori yakabilirsiniz bu da demektirki fazla kilolarınızdan kurtulmanızdır.

İp atlamak kollara, baldırlara, omuzlara ve karın kaslarına olduukca faydalıdırki vücudumuzdaki kasları güçlendirmeye yardımcı olur. Kalp ve damar sağlığına iyi geldiği için kalp hastalıklarından korunmayı sağlar. Kemiklere yararı kemik erimesi hastalığından korur. Vücuttaki lenfatik sistem içinde faydalıdır bu sayede zararlı toksinler ve atıklar giderilir.

İp atlamak zayıflatır mı?

Evet fazla uzatmadan kısaca anlatacağım kendinize günlük ip atlama programı yapınız eğer daha önce egzersiz yapmadıysanız ilk başta vücudunuzu alıştırarak yapınız. Her gün düzenli olarak vücudunuzu aşırı yormadan 30 dakika ip atlayın. Vücudu egzersizlere alışık olmayanlar ilk gün 5 dakika sonraki gün 10 dakika gibi vücudu alıştıra alıştıra düzenli olarak ip atlaya bilir. İlk başta zor gelebilir fakat azimle ve sabırlı bir şekilde ip atlamanın faydasını zamanla göreceksiniz fazla kilo problemi olan kişiler mutlaka bu basit egzersizi yapmalıdır.

Yorumlar

  1. ip atlamak normalde çok basit gibi görünse de aslında çok önemli faydaları var. Admin kardeşimiz faydalarını güzel şekilde saymış teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar