BUJİ NASIL ÇALIŞIR?

Buji ismini çok duymuşunuzdur fakat çoğu otomobil sahipleri bujinin görevini ne işe yaradığını bilmezler evet açık söyleyeyim bende bilmiyordum fakat kafama takıldı araştırdım artık büji'nin ne işe yaradığını öğrendim.

Otomobil sahiplerininde öğrenmesi için bu yazıyı hazırladım yani anlıyacağınız bilgi paylaştıkca güzelleşir. Faydalı bilgileri sitemde herzaman paylaşmaya devam edeceğim neyse buyrun yazımızı okuyalım bujinin görevini, nasıl çalıştığını ve ne işe yaradığını öğrenelim.

Merkez elektrottan toprak elektrota atlayan kıvılcım, çevresindeki yakıt-hava karışımının yanma işlemini başlatır.

Bobin tarafından oluşturulan yüksek gerilimi yanma odasına iletmek ve yoğunlaşmış yakıt hava karışımını elektrik kıvılcımı yoluyla elektrotlar arasında ateşlemek. Bujinin iyi çalışmasını sağlayan en önemli unsur kıvılcım boyudur.

Bujideki tırnak aralığı ideal konumunda değilse, buji yeni olsa bile yakıt-hava karışımı iyi ateşlenmez. Buna bağlı olarak da motorun yanma odasındaki patlama zayıflar ve motorun gücü azalır.

Araçtaki yakıtın çoğu yanmadan egzozdan çıkar ve yakıt sarfiyatı artar yani aracın fazla yakıt yakmasına neden olur. Aracınızın fazla yakıt yakmaması için araç bakımını zamanında yatırınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar