Yağ yakıcı besinler ve tavsiyeler

Yağ yakmanıza yardımcı besinler,gıdalar yiyecekler

Karın yağlarını,göbek yağlarını eritmek için ,sebze,meyve,protein ağırlıklı ve lifli gıdalar tüketin
Göbek yağlarını eritmek için sebze,meyve,proteinli ve lifli gıdalar tüketmelisiniz. Diyet proğramına bu besinleri ekleyerek karın yağlarınızı daha hızlı yakmanıza yardımcı olur.Peki sağdece bu gıdaları tüketirsek yağlar dan kurtulabilirmiyiz hayır diyet yaperken düzenli spor yapmalıyız göbek eriten eğzersizleri de yapmamız lağzım.
Karın yağlarını eritmek için yardımcı besinler den bazılarını örnek verdik önemli olan diyet proğramınıza ekleyeceğiniz sebze,meyve,protein ve lifli gıdalardır.
Sebzeler
Sebzelerde kalori oranı düşük olduğu için karın yağlarını eritmek için bol bol sebze tüketin.
Örnek;
Kuşkonmaz
Brokoli
Karnabahar
Marul
Mantar
Soğan
Biber
Turp
Ispanak
Şalgam
Kabak
Lahana
Meyveler
Meyvelerde C vitamini olduğu için yakmaya birebirdir.C vitamini vücutta depolanan yağların daha hızlı yıkılmasını yakılmasını sağlar.Göbek yağlarından kurtulmak için meyve tüketimini çoğaltın özellikle akşam meyve tüketin.
Örnek;
Elma
Yabanmersini
Kavun
Greyfurt
Üzüm
Bal
Proteinli gıdalar
Proteinli gıdalar sayesin de karın yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.Nasıl mı? Proteinler yağsız bir vücut oluşturmanıza yardım ederler. Balık gibi protein bakımından zengin gıdalar aynı zamanda omega-3 gibi metabolizma hızını arttıracak yağ asitleri içerirler.Mutlaka protein içeriği yüksek gıdaları diyet proğramınıza alın.
Örnek;
Balık
Tavuk göğsü
Kuruyemiş
Süt
Peynir
Yeşil Çay
Lifli gıdalar
Lifli gıdalar doyurucu özellikleri olduğu için diyet yaparken tok olmanızı sağlar yani diyet yaparken aç kalmazsınız. Lifli gıdalar vücudunuzun kan şekeri seviyesini ayarlarlar ve metabolizma hızını arttırarak yağlarınızı yakmanızda yardımcı olurlar.
Örnek;
Tam buğday ekmeği
Yulaf ezmesi
Tahıllar
Bu yiyecekler yağ yakmanıza yardımcı olacaktır.Sağlıklı şekilde karın yağlarınız dan göbek yağlarınız dan kurtulabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar