Soma faciası ne zaman oldu

301 kişinin hayatını kaybettiği soma faciası

301 kişiye kömür madeni mezar oldu yürekleri dağlayan bu acı olayı Allah c.c birdaha bizlere ülkemize yaşatmasın Amin. Soma faciası türkiyede en çok can kaybı yaşanan iş ve maden kazası oldu. Peki bu facia nezaman oldu ?13 Mayıs 2014'te Türkiye'nin Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın
nedeniyle çok sayıda madencinin ölümüyle sonuçlanan facia.301 işçinin yaşamını yitirmesine sebep olan olay, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçti.Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen maden ocağında, patlamaya elektrikli ekipmanların sebep olduğundan şüphelenildi.Yangın, vardiya değişimi sırasında meydana geldi ve 787 işçi patlama sırasında yer altında kaldı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, 17 Mayıs 2014 tarihinde yaptığı açıklamada, toplamda 301 kişinin hayatını kaybettiğini ve içeride kimse kalmaması sebebiyle çıkarma çalışmalarının son bulduğunu açıkladı.
Türkiye'de madenciler, 2013 yılı sonunda ülkedeki tehlikeli çalışma koşullarını protesto etti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi, ilgili madenin güvenliğinin araştırılması teklifini facianın gerçekleşmesinden yalnızca yirmi gün önce reddetti. Facianın gerçekleşmesinden sonra Türkiye'de üç günlük ulusal yas ilan edildi. Ülke halkı faciadan dolayı çeşitli tepkiler gösterdi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma'da protestolara maruz kaldı. Birçok ülke, kurum ve kuruluş, facia nedeniyle Türkiye'ye başsağlığı diledi. Bazı ülkeler, Türkiye ile birlikte kendi ülkesinde ulusal yas ilan etti. Rabbim birdaha bizlere aynı acıları yaşatmasın o günleri hatırladıkca içim paramparça oluyor bu acıya yürek dayanırmı bir de ateş düştüğü yeri yakar onların yakınlarının acıları kim bilir ne kadar acı.

Yorumlar

Popüler Yayınlar