Siyah Çayın Faydaları Nelerdir?

Türkiye'de en çok tüketilen çay türlerinin başında siyah çay gelir. Siyah çay tüketmek Türk toplumunda tüketimi bir gelenek haline gelen siyah çayın sağlık açısından pek çok faydası bulunmasına rağmen bu faydalar halk arasında bilinmemektedir.
Siyah Çayın Faydaları Nelerdir?
Siyah Çay İle Hastalıklardan Korunun

Siyah çay vitamin ve mineral çeşitliliği açısından oldukça zengindir. Ayrıca siyah çayın içerisinde Vücutta meydana gelen hücresel hasarları onarmaya yardımcı olduğu ispatlanmış olan polifenoller bulunur. Bu antioksidanların da yardımıyla vücut kendini hızlı bir şekilde onarır ve hastalıkları daha kolay bir şekilde atlatabilir.

Siyah Çay İle Zayıflayın

Siyah çay kafein açısından oldukça zengindir. Ancak bu kafein oranı diğer çay türlerine göre daha orantılı bir seviyededir. Bu sayede vücut enerjisi orantılı olarak artarken yağ yakımı da aynı oranda hızlanır. Yağ yakımına ilk olarak karın çevresinden başlandığı için siyah çay yardımıyla kolaylıkla ince bir bel yapısına sahip olabilirsiniz.

Siyah çayın insan vücudu için pek çok farklı faydası bulunmaktadır. Bu faydalar başlıca;

•    Kalp sağlığını korur. Yapılan araştırmalarda günde 1 fincan çay içen kişilerin kalp krizi geçirme riskinin içmeyen kişilere oranla daha az olduğu saptanmıştır.

•    Stresi azaltmaya yardımcı olur. Siyah çay tüketimiyle birlikte stres hormonu olan kortizon salgılanmasında azalma görülür. Bu da kişinin stres düzeyinin azalmasını sağlar.

•    Kemikleri korur. Siyah çayda kemik yapısının korunmasına yardımcı olan kimyasallar bulunur. Bu yüzden siyah çay tüketen kişilerin kemikleri daha güçlü yapıdadır.

•    Siyah çayın içerisinde bulunan maddeler plak oluşumunu engelleyerek ağız sağlığının korunmasına yardımcı olur.

•    Siyah çaydaki tanenler bağırsak sorunlarını iyileştirerek sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasına da yardımcı olur.

 Görüldüğü gibi siyah çayın pek çok farklı faydası bulunmaktadır. Ancak siyah çayın faydalı olabilmesi çayın, doğru şekilde toplanıp doğru bir şekilde kurutulmasına bağlıdır. Yanlış şekilde yapılan kurutma işlemleri siyah çayın kalitesini düşürerek faydalarını da azaltır.

Bu sebeple siyah çay satın alınırken mutlaka doğru markalar tercih edilmelidir. Üretim aşamasının ne şekilde yapıldığı bilinmeyen güvensiz markalardan uzak durulmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar