Robin Williams kimdir, nasıl öldü

Robin Williams kimdir, Robin Williams'ın ölüm sebebi nedir, kısaca hayatının özeti, Robin Williams hakkında bilgiler sizlerle.

Amerikalı komedyen ve oyuncu Robin Williams 21 Temmuz 1951 Chicago, Illinois'te doğdu. Annesi Laura McLaurin, (1920-2001) babası da Robert Fitzgerald Williams'di. Üniversitede Siyaset Bilimi okuyan Williams, mezun olduktan sonra gece kulüplerinde gösteriler yaptı. Buradan da sinema sektörüne geçti.
1987'de çevirdiği Günaydın Vietnam filminde bir ordu radyo muhabirini canlandırdığı rolüyle ün kazandı.
Yalnız komedi filmleriyle değil, drama dalında da başarılar elde etti. 1997 yılında Empire Magazine dergisince gelmiş geçmiş en yetenekli 100 aktör arasına dahil edilerek 63. sırada yer aldı. Entertainment Weekly tarafından yaşayan en komik adam seçildi. Williams sahne hayatı boyunca bir Oscar, iki Emmy, altı Altın Küre, altı Grammy ve iki Sinema Oyuncuları Derneği ödülüne layık görülmüştür.
Sanatçı San Fransisco'da bulunan Rubicon Restaurant'ı, Robert de Niro ile birlikte işletmekteydi. Hobileri arasında bisiklet sürmek, yüzmek ve Rugby oynamak bulunmaktaydı. 11 Ağustos 2014, Paradise Cay, Kaliforniya eyaletinde öldü.
Doğum adı: Robin McLaurin Williams
Doğum: 21 Temmuz 1951
Ölüm: 11 Ağustos 2014 (63 yaşında)
Paradise Cay, Kaliforniya
Uyruk    Amerikan
Evlilik(ler)i: Valerie Velardi (1978–1988; 1 çocuk) Marsha Garces Williams (1989–2008; 2 çocuk) Susan Schneider (2011–2014)
Meslek(ler): Komedyen, oyuncu
Etkin yıllar: 1972–2014

Robin Williams nasıl öldü

ABD'li Oscar ödüllü aktör Robin Williams intihar etti; Oscar ödüllü Amerikalı film yıldızı Robin Williams (63) 11 Ağustos 2014 tarihinde ABD'nin California eyaletine bağlı Tiburon kentindeki evinde ölü bulunmuştur. Yapılan soruşturmanın sonucunda kendisini asarak öldürdüğü anlaşılmıştır. Williams'ın eşi Susan Schneider, Robin'in ölümünden bir süre önce parkinson hastalığının ön safhasında olduğunu öğrendiği ve bu nedenle depresyona girdiğini belirtmiştir. Cenazesi 12 Ağustos'ta yakıldıktan sonra külleri San Francisco Körfezine dökülmüştür. 2011'den bu yana Susan Schneider ile evli olan ve Türkiye'de özellikle, "Good Will Hunting", "Mrs. Doubtfire" ve "Hook" filmleriyle tanınan 63 yaşındaki Robin Williams üniversitede siyaset bilimi okudu. Mezun olduktan sonra gece kulüplerinde gösterilerle ün kazanan Williams, daha sonra sinema sektörüne geçti. Williams, San Fransisco'da kendisi gibi oyuncu olan Robert De Niro ile Rubicon adl lokantayı işletmekteydi. Williams'ın ilk eşi Valerie Velardi'den bir, ikinci eşi Marsha Garces Williams'den ise iki çocuğu bulunuyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar