Lolaz nedir, Lolaz piyazı nasıl yapılır

Lolaz yani börülce piyazı tarifi

Lolaz nedir, baklagiller familyasından fasulyeye benzer bir tarım bitkisinin ismidir. Diğer bir adı Börülce dir. Tek yıllık otsu bir bitkidir. Lolaz tohumlarının meyveye bağlandığı yerde renkli halkası vardır. Bu sebeple karnıkara da denilmiştir.
Lolaz piyazı yapmak için malzemelerimiz;
3 dal taze soğan, yarım demet maydanoz, yarım su bardağı ceviz içi, yarım limon suyu, yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuz, kırmızı biber.

Lolaz piyazı tarifi ve yapılışı

1 su bardağı lolaz (börülce) 1 gece önce suya ıslatın ertesi gün suda ıslattığınız börülceyi 20 veya 25 dakika haşlayınız. Limon suyu, biberi, tuzu ve zeytin yağını kaba koyup iyice karıştırınız sosumuz bu şekilde hazır olacak. Şimdi haşlamış olduğumuz börülcenin suyunu süzelim ılık hale geldiği zaman sosu üzerine dökelim. Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyalım ve kıydığımız maydanoz ve taze soğanı börülceye ekleyelim kıyılmış cevizide ekleyelim hepsini birlikte harmanlayalım. Lolaz piyazımız artık hazır taze soğanı, biberi ve maydanozu isteğe bağlı çoğalta bilirsiniz afiyet olsun başka tarifte görüşmek üzere.

Yorumlar

Popüler Yayınlar