Kabızlığı Gidermek İçin Ne Yapılır?

Kabızlığı önlemek için sabah limonlu ılık su tüketimi bağırsak hareketlerinin hızlanmasına ve kabızlığın önlenmesine neden olur.
Kabızlığı Gidermek İçin Ne Yapılır?
Ayrıca kabızlığı önlemek için gün içerisinde kuru incir ve kuruyemiş tüketimi kabızlığın ciddi oranlarda azalmasına neden olur. Bu uygulamaların yanı sıra mutlaka bol su tüketilmelidir.

•    Kabızlığı gidermek için öncelikle kabızlık oluşum sebepleri araştırılmalıdır. Kabızlık oluşumu eğer beslenme kaynaklı sorunlardan oluşuyor ise beslenme düzeni sağlanmalıdır.

•    Kabızlık oluşumunu önlemek için öncelikle günlük düzenli su tüketilmesi gerekir. Kabızlık oluşmaması için günlük içilmesi gereken su miktarı en az 2 litredir.

•    Kabızlık oluşumunun önlenmesi için lif oranı yüksek besinler tüketilmelidir. Lif tüketimi bağırsak hareketlerinin düzene girmesine yardım eder.

•    Günlük düzenli olarak tüketilen meyve ve sebze kabızlık oluşumunu ciddi oranda düşürür.
Günlük düzenli yapılan egzersizler kabızlık oluşumunu engeller.

•    Kabızlık oluşumunun engellenmesi için gün içerisin de mutlaka sağlıklı ve öğün atlanılmadan beslenilmelidir. Sağlıklı ve düzenli beslenme bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini sağlar.

•    Kabızlık sorunlarının giderilmesinde kefir ve probiyotik gıdalar etkili yöntemler arasında yer alır.

•    Kabızlık oluşumunun önlenmesi için günlük yeşil çay tüketilmesi gerekir.

Kabızlık Oluşmasının Nedenleri

Kabızlık oluşum nedenleri arasında ilk sırada düzensiz beslenme yer alır. Düzensiz beslenme bağırsak hareketlerinin yavaşlamasına ve kabızlık oluşumuna neden olur. Günlük beslenme sistemi içerisinde mutlaka yeterli miktarda lif tüketilmelidir. Yetersiz lif tüketilmesi kabızlık oluşum sebeplerinden biridir. Bilinçsiz ve yanlış yapılan diyetler kabızlık oluşum sebepleri arasında yer alır.

Bu nedenle mutlaka diyet yaparken doktor kontrolünde yapılmalıdır. Yetersiz su tüketimi ve hareketsiz yaşamda kabızlık oluşum nedenleri arasında yer alır. Kabızlık oluşumuna neden olan bir diğer faktör ise gebelik oluşmasıdır. Hamileliğe bağlı olarak vücutta artan hormon seviyesi kabızlık oluşumuna neden olur. Kullanılan bazı ilaç türevleri de kişilerde kabızlık oluşumuna neden olabilir.

Hareketsiz yaşam ve kronik hastalıklarda kabızlık oluşumunu tetikleyen faktörler arasında yer alır. Özellikle diyabet ve damar yolu hastalıkları kabızlık oluşumunu tetikler. Kronikleşen kabızlık ciddi hastalıkların belirtisi olabilir. Bu nedenle kabızlık oluşumunun ciddiye alınması gerekir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar