İshale iyi gelen yiyecekler ve içecekler nelerdir

Öncelikle ishal olan arkadaşlara geçmiş olsun diyelim burda ishale iyi gelen yiyecekleri ve içecekleri araştırdım buldum ve paylaşıyorum. İshal olan kişi bolca su içmeli ve sıvı gıdalar tüketmelidir. İsahal vücudun sıvı kaybetmesine neden olur kaybettiğiniz sıvıları almak için sıvı alımı önemlidir. İshali kesmek için bu rahatsızlığa iyi gelen yiyecekler ve içecekler aşşağıda sıralanmıştır bunlardan yararlanıp ishalinizi kesebilirsiniz.

İshale iyi gelen gıdalar

İshali kesmek için öneriler
*Eğer ishale yakalandıysanız ilk yapmanız gereken şey vücudunuzun sıvı dengesini korumak için  biraz tuz ve şekeri karıştırıp bir bardak suya katarak içmektir.
*Çay içebilirsiniz. Antioksidan içerdiğinden ishale neden olan toksinleri vücuttan atar.Sarımsak doğal antibiyotik içeriğinden dolayı  ise sindirimi düzenleyip mikropları öldürür.Bu nedenle 1 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yiyebilirsiniz.
*Yine bir bardak soğuksuya 1 tatlı kaşığı bal koyup içerseniz ishaliniz kesilecektir.İshal Çocuklarınıza da ayran içirebilirsiniz.Bir bardak ayranın içerisini az çemen tohumu atarak içirirseniz ishali kesilecektir.İshal olunduğu zaman günde 3 bardak ayran için.Portakal ve limon suları da ishali kesmede etkili olan içeceklerdir.
Ahududu: Ahududu yaprakları ishal kesicidir.
Gül yaprakları: Gül yaprakları çay gibi kaynatılıp içilirse rahatlık verici ve ishal gidericidir.
Kestane ağacı yaprakları: Kestane ağacının yaprakları kaynatılıp, içilirse ishali önler.
Şeftali: Şeftali ishali önler.
Koyu çay: Koyu çay ishali önler.
Kızılcık: Kızılcık’ın en etkin olduğu rahatsızlık ishaldir. Kabızlık yapar.
Labada: Labada ishal kesicidir. Bağırsaklara dolgunluk hissi veren iyi bir besindir.
Misk otu: Misk otu kötü kaynatılarak içildiğinde ishali önler.
Pirinç suyu: Lifli yiyeceklerden uzak durmanız gereken ishal döneminde yarım kase pirinci 3 kase suda 45 dakika bekleterek elde edeceğiniz pirinç suyu tam bir şifa kaynağıdır. Bir yandan sıvı kaybını telafi ederken, bir yandan içerdiği nişasta ile de besin takviyesi yapar
Muz: Tek başına ishali tedavi etmede yeterli olmasa da potasyum gibi ishal yüzünden kaybedilen minerallerin alımını sağlar.
Yoğurt: İshale sebebiyet veren bağırsaktaki bakterilerin yok edilmesinde etkilidir.
Elma Püresi: Bağırsaklar üzerinde düzenleyici etkiye sahip olan elma ishal süresince destekleyici bir yiyecektir.

Limon Suyu: Taze sıkılmış limon suyunu günde birkaç kez tüketmeyi alışkanlık haline getirerek ishale sebebiyet veren patojenleri öldürebilirsiniz.
Elma Sirkesi: Bir bardak suya ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı sirke sayesinde pektin maddesi alarak dışkının sertleşmesini ve ishalin hafiflemesini sağlayabilirsiniz.
Kepek: Yemeklere ve çorbalara ekleyebileceğiniz 1 kaşık işlenmemiş doğal kepek ile bağırsaklardaki su emilimini arttırabilir ve ishalden kurtulabilirsiniz.
Havuç: Havucun dışını soyup, kaynattıktan sonra püre haline getirdiğiniz havucu 15 dakikada bir 1 çay kaşığı tüketerek şifa bulabilirsiniz
Sarımsak: Günde 2-3 diş çiğ sarımsak tüketerek ishale sebebiyet veren bakterilerden kurtulabilirsiniz.
Zencefil Çayı: İshalin etkilerini azaltmada etkili olan zencefil çayı ile sıvı kaybının da önüne geçmiş olursunuz.
Tekrar belirtmekte fayda var ishal olan kişi devamlı sıvı kaybettiği için su gibi meyve suyu gibi sıvı gıdalar tüketin. İshaliniz kesilmiyorsa kesinlikle doktora başvurun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar