Hasta olmamak için ne yapmalıyız

Mevsim geçişlerin de ve kışın hasta olmamak için ne yapmalıyız, nelere dikkat etmeliyiz

Mevsim geçişlerinde yaşanan ısı değişikliğinin vücudun savunma mekanizmasını zayıflattığını biliyormusunuz? Peki soğuk havalarda hasta olmamak için ne yapmalız? Araştırdım uzmanların önerilerini sizlere sunuyorum buyrun okuyalım.
Soğuk havalarda hasta olmadan tedbirini almalıyız özellikle mevsim geçişlerinde soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi rahatsızlıklar çoğalır. Çoğumuz bunu umursamayız yediklerimize,içtiklerimize ve giydiklerimize dikkat etmeyiz.
Dengeli beslenilmeli C vitamini içeren gıdalar tüketilirse vücudun direnci artar C vitamini vücudun direncini arttırmada bire birdir.
Taze sebzeleri ve meyveleri bol tüketelim yıkamadan yemeyelim. Portakal içersinde C vitamini içerdiği için soğuk havalarda bolca tüketilmesi gereken meyvelerden biridir. Kalabalık ortamlarda fazla bulunmayalım bilindiği gibi kalabalık, havasız ortamlarda hastalık çabuk bulaşır. Sabit durmayalım harektli olalım hareketlilik vücudun direncini arttırır vücudu yormayacak şekilde fazla yüklenmeden spor yapalım, yürüyüş, fizik hareketleri, eğzersiz gibi hareketler yapalım.
Gelelim giyinmeye mevsime göre giyinmek önemli ne çok sıkı giyinelim nede ince giyinelim havanın durumuna göre hareket ddelim. Mevsim geçişlerin de giydiğimiz elbise bizi terletiyorsa hasta olabiliriz terlemeyecek kadar giyinmeliyiz. Soğuk havalar da sıkı giyinelim özellikle ayakları üşütmemeye dikkat edelim. Yağmurlu havalar da ıslanmamaya dikkat edelim ıslanırsak eğer vakit kaybetmeden ıslak elbiseleri çıkarıp kuru elbiseleri giyelim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar