Google’nin sürücüsüz otomobili

İnsansız araba olurmu demeyin bakın google yapmış

Google kendi geliştirdiği ve tasarladığı elektrikli sürücüsüz otomobilin ilk görüntülerini paylaştı. Sürücüsüz otomobilde direksiyon, gaz, debriyaj, fren ve vites gibi alışılmışa gelmiş kontroller bulunmuyor. Google’ın üzerinde çalıştığı bu prototip otomobilden ilk aşamada 100 adet üretip test etmeyi planlıyor. Yetkililer amacımız bu teknolojiyi dünyaya güvenli bir şekilde sunmak diyerek aracın olası kazalara karışma riskini minimuma indirmeyi amaçladıklarının altını çiziyor.
New York Times'ın bildirdiğine göre araç akıllı telefon uygulamasına sahip olacak. Kullanıcılar bu uygulamayı kullanarak bulundukları noktadan alınacak ve gitmek istedikleri hedefe bırakılacak. Bu sayede araya hiçbir insan müdahalesi girmeden ulaşım sağlanmış olacak. Google bu araçlarla doğrudan otomobil üretim işine mi girecek yoksa otomobil üreticilerini teknolojisiyle desteklemekle mi yetinecek gibi soruların cevapları henüz netleşmiş değil.
Oyuncak bir arabaya benzeyen Google’ın 2 kişilik konsepti, saatte 40 km hıza ulaşabiliyor ve harita uygulamasına sahip. Sensörleri sayesinde aracın bulunduğu konum bilgisayar tarafından tespit ediliyor ve Google’ın açıkladığına göre birkaç yüz metre ötesini ‘görebilme’ yeteneğine sahip.

Robot araba nasıl çalışıyor

Tespit cihazı: Havacılıkta kullanılan ışıkla tespit sistemi sayesinde aracın etrafı 3 boyutlu bir biçimde görüntüleniyor. 60 metre uzağın haritası çıkartılabiliyor.
Konum belirleyici: Aracın sol tarafından bulunan algılayıcı sayesinde elektronik harita üzerinde aracın konumu belirlenebiliyor.
Kamera: Dikiz aynasındaki kamera trafik ışıklarını ve arabanın önünden geçen yaya, hayvan ve bisikletleri algılayabiliyor.
Radar: Ön tarafta üç arka tarafta bir tane radar bulunuyor. Bu radarlar sayesinde aracın etrafındaki nesnelerin konumu algılanıyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar