Melisa Çayının Faydaları Nelerdir

Adı ve kokusu hoş şifası çok melisa bitkisinin yapraklarının kokusu limona benzer. Melisa çayı soğuk havalar da soğuk algınlığına ve gribe karşı etkilidir. Bu şifalı bitkinin daha bir çok faydası vardır.
Eğer uyku probleminiz varsa melisa çayı uyuyamayanlar için bitkisel tedavi yöntemidir. Gün için de huzursuz ve çok asabiyseniz sizde kullanabilirsiniz asabiliğe faydası vardır.

Asabilik sağdece size zarar vermez çevrenizdeki insanlara da zararınız dokunur. Kalp problemi yaşayan kişilere önerilen bir çaydır. Eğer psikolojik sorununuz var ise istemediğiniz düşünceler kafanız dan hiç çıkmıyorsa melisa çayı beyindeki istenmeyen düşüncelerin aklınız dan uzak tutulmasın da da size yardımcı olacaktır.

Stresli ve sıkıntılı dönemleriniz de melisa çayı kullanabilirsiniz stresli ve skıntılı olduğunuz da melisa çayı nın rahatlık verme etkisi de var.Kaslara da faydası vardır kasların gevşemesine yararlıdır. Sindirim sistemine de faydası var sindirim sistemini düzenler ve midedeki spazmları çözer.

Melisa çayının faydaların dan bahsettik şimdi geçelim kullanma şekline; 1 tatlı kaşığı ince doğranmış melisa yapraklarını bir su bardağı sıcak su içerisine atınız ve 10 dakika demleyip süzerek içebilirsiniz.İçerisine bal ilave ederek tatlandırabilirsiniz. Gün içerisinde 2-3 bardak içebilirsiniz. Melisa kaynatılmamalıdır. Kaynatmadan sağdece sıçak suyla kullanacağız.

Melisa bitkisi alırken dikkat etmemiz gerekenler

Melisanın yalnızca yaprakları kullanılmalıdır.

Yalancı bir melisa türü olan Verbana isimli bitki, melisaya benzemekte olan kokusundan dolayı melisa olarak satılıyor.

Dikkat! 
Melisa çiçeğinin anlattığımız melisa ile alakası bulunmamaktadır.

Bu bitkinin insan sağlığına şifası oldukca çok fakat herşeyin fazlası zararlı olduğu için bu bitkinin de fazlası zararlı özellikle bitki çaylarını bilinç sizce tüketmeyelim bitki çaylarını bilinç sizce kullanırsak istenmeyen sonuçlar karşımıza çıkabilir.Uzman bir hekime danışalım tavsiye ederse kullanalım.

Yorumlar

Popüler Yayınlar