Kulunç Ağrısı Neden Olur?

Kürek kemikleri ile omuz başları arasında ki kısma kulunç denir. Kulunç sırtın üst tarafıdır. Burada oluşan ağrıya ise kulunç ağrısı denir. Kulunç ağrısı oldukça şiddetli bir yapıya sahiptir.
Kulunç Ağrısı Neden Olur?
Kulunç ağrısı şiddetine bağlı olarak sırtın dışında bel, boyun gibi kısımlarda da oluşabilir. Hastalığın farklı belirtileri bulunmaktadır.

Kulunç Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

•    Kişi kendini sürekli yorgun hisseder
•    Boyun kısmında ağrı hissedilir
•    Kaslarda aşırı bir ağrı oluşumu görülür
•    Uyuma güçlüğü çekilir
•    Sırt tarafından kol kısmına doğru oluşan bir uyuşma hissedilir
•    Kullanılan ağrı kesici ağrılara karşı etkili olamaz
•    Kaslarda spazm oluşur

Kulunç Ağrısı Kimlerde Görülür?

Kulunç ağrısı her yaştan kişide görülebilmektedir. Özellikle uzun saatler masa başında çalışan kişilerde oldukça sık rastlanır. Sürekli bilgisayarda iş yapan kişilerde de görülür. Profesyonel sporcularda görülme olasılığı da oldukça yüksektir. Ayrıca bir diğer etken ise genetik yapıdır. genetik olarak yatkın olan kişilerde de sıklıkla rastlanmaktadır.

Kulunç Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

 Kulunç ağrısı tedavisinde amaç oluşan kas gerilmelerini ve sıkışmalarını ortadan kaldırmaktır. Bunun için hastaya gevşeme hareketleri önerilir. Ağrılar çok şiddetli ise ağrının olduğu noktadan enjeksiyon uygulanır. Hastaya masaj uygulaması tavsiye edilir. Ayrıca ağır durumlarda fizik tedavi de uygulanabilir.

Ağrıya sebep olan bilgisayarı çok kullanma gibi durumlardan uzak durulması önerilir. Hastanın bir süre spor yapmaya ara vermesi gerekebilir. Hastaya bir dengeli beslenme düzeni önerilebilir. Ayrıca hastanın stres oluşturan durumlardan uzak durarak günlük uykusunu düzenli bir şekilde yapması önerilir. Ayrıca eğer hasta isterse hastaya tedavi için sıcak- soğuk terapisi gibi alternatif tedavi yöntemleri de uygulanabilir.

Kulunç ağrısı oldukça şiddetli ağrılara sebep olan bir rahatsızlık olmasına rağmen tedavisi zor bir rahatsızlık değildir. Günlük rutinde yapılacak ufak düzenlemeler ve kas gevşetici uygulamalar ile kısa sürede tedavi edilebilir. Kişinin doktorun önerilerini dikkate alarak en kısa zamanda uygulamaya başlaması oldukça önemlidir. Vücuttaki kaslar gevşetilmediği sürece ağrılar devam edecektir. Bu yüzden tedavi için doktor tarafından önerilen kas gevşetici uygulamalar en kısa sürede yapılmaya başlanmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar