Diş macununda florür zararlı mı?

Dişlerimizi fırçaladığımız diş macunlarındaki tehlikeden haberiniz varma varsa korkmanıza gerektirecek birşey yok. Neden korkmanıza gerek olmadığını fazla ayrıntıya girmeden kısaca özetleyerek açıklayacağım.
Diş macununda florür zararlı
Öncelikle Flor nedir kısaca bahsedeyim. Flor doğada bulunan doğal bir elementtir bazı minarellerin ve su, yüyecek, toprakta doğal olarak bulunur. Bilimsel araştırmalar sonucu ortaya çıkan verilerde florür diş çürüklerine karşı koruyucu olduğu ortaya çıkmıştır fakat aşırı florür alımı zehirlemelere yol açmaktadır hemen aklımıza diş macunu yutmak zararlı mı sorusu gelir.

Hemen bu soruyada açıklık getirelim. Örneğin bir kişi florür zehirlenmesi yaşaması için ne kadar diş macunu yutulması gerekmektedir 100 gramlık bir tüpte en fazla 0.2 gram flor bulunur, basit bir hesapla 150.000 tüp macun yerseniz flor sizi zehirler tabiki bu hesap diş macunu için geçerlidir.

Yapay olarakta üretilen bu element özellikle diş sağlığını korumak için kullanılmaktadır. Ağız içinde oluşan ve diş çürüklerine yol açan bakteriler üretmiş oldukları asit sayesinde ağız içindeki faydalı minarelleri öldürür sonrasında ortaya diş çürükleri çıkmaktadır.

Florür kullanmanın bir nedenide bakterilerin üretmiş olduğu zararlı asit üretimini florür sayesinde durdurmak ve mineyi yeniden yapılandırarak çürüklerin oluşmasını engellemektir.

Diş Macununda Florür Zararlı mı?

Hayır zararlı değildir çünkü diş macunlarında 0.2 gram florür bulunmaktadır zehirleyecek kadar etkisi yoktur.

Faydaları ve zararları
Özellikle diş sağlığı için yeteri miktarda alınması çürüklerin oluşmasını engeller ve bu sayede sağlıklı dişlere sahip olunduğu için dolgu veya diş çektirmek açıtır mı? gibi sorunlar ortaya çıkmaz.

8 yaşından küçük çocukların yetişkin diş macunları yerine çocuklar için hazırlanmış diş macunlarını kullanması gerektiğini uzmanlar aileleri uyarmaktadır. Çünkü yetişkinler için hazırlanan macunlar çocuklar için fazla flörür içermektedir ilerde çocukların diş sağlığı bozulabilir.

Bildiğiniz gibi içme sularında flor vardır çünkü doğada bulunan madde olmasından kaynaklanmaktadır. Vücuda doğal yollarlada girmektedir fazlası zararlı olmakla uzmanların önermiş olduğu miktarlar diş sağlığımız için faydalıdır. Yani anlayacağınız florür içeren diş macunu zararlı mı? sorusunun yanıtı zararlı değil üstelik faydalıdır diyebiliriz. Unutmamalıyızki herşeyin fazlası zararlıdır bu yüzden ne olursa olsun karınca tüketmeliyiz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar