Acı Kavun Bitkisi Faydalımı

Acı Kavun Bitkisi Faydalımı? Yoksa Zararlımı?

Acı kavunun sağlığımız açısından faydalımıdır yoksa zararlımıdır Acı kavun bitkisi çok tartışılan bir bitki olduğu için araştırdım sizler için bu yazıyı hazırladım.
Acı kavun dediğimiz bu bitkiyi boş araziler de ve çoğu yerde bulmak mümkündür acı kavun olgunlaştığı zaman kendiliğinden patlar ve tohumları heryere saçılır bu yüzden kolaylıkla yetişen bir bitkididir kolay bulunur ticareti yapıldığını hiç duymadım.Bu bitkinin sinüzit ve basur gibi rahatsızlıklara iyi geldiği söylenmekte fakat bu bitkinin 2 gramı alerjik reaksiyonlara bağlı ani nefes durması nedeniyle öldürücü etkiye sahip.Acı kavun bitkisi göze temas ettiği taktir de gözü kör edebilir.Zehirli bitkidir bilinçsiz kullanıldığın da faydasından çok zararını görebilirsiniz.

Acı kavun bitkisinine dikkat öldürüyor

Bu bitki ölüme de neden oluyor bu yüzden kullanacaksanız çok dikkatli olmalısnız.Sizlere tavsiyem bu bitkiyi kullanmadan önce işin ehline yani uzman bir hekime danışın önerirse kullanın yoksa kullanmayın derim bir damla gözünüze sıçrasa kör olabilirsiniz.Sinüzit için burnunuza çektiğiniz zaman burun içindeki tüm dokuları kimyasal olarak yakmaktadır.Sinüzitin olduğu bölgeye yakın görme sinirleri var. Acı kavun, hem bu sinirlere hem de beyne zarar verebiliyor. Beyin sıvısının akmasına ve menenjit hastalığına neden olabiliyor.
Uzmanlar ne düşünüyor;
Aşırı kullanımının özellikle alerjik bünyelere verdiği zararı bilinmekte. Acı kavun bitkisinin kullanımda dikkatli olunması gerekir. Rastgele yüze, göze, ağza sürerek veya ilaç gibi içilerek kesinlikle kullanılmamalıdır. Bitkinin kullanımından kaynaklı sıkıntılar yaşanabilir. İnsanlar zayıf düşebilir, zehirlenmeler yaşanabilir, bünyede bir takım kalıcı etki bırakabilir. Doğacak bebeklere çok ciddi zarar verebilir.
Burun içindeki tüm dokuları kimyasal olarak yakmaktadır. Uygulama sonrası akan sıvı iltihap değil, yanık dokulardır. Burun dokularını yakarak sinüzit tedavi edilmez. Aslında yakma işlemi hiçbir hastalıkta tedavi yöntemi değildir. Çok daha önemli bir nokta ise, acı kavuna bağlı alerjik şok ve ölüm riski olmasıdır. Hiçbir tedavi etkisi olmayan acı kavunu kullanmayı asla önermiyorlar.Uzmanların görüşleri bunlar zehirli bitkiler den uzak durmanızı öneririm.

Yorumlar

Popüler Yayınlar