Omuz ve Kol Ağrıları Neden Olur?

Eklem ağrıları içerisinde omuz bölgesi ve kol ağrıları en sık görülenleridir. Sıkışma, kireçlenme, sinir zedelenmeleri, boyun fıtığı gibi nedenlerden dolayı bu bölgelerde ağrılar yaşanabilmektedir. Omuz ağrıları genelde omuz ekleminde yaşanan sorundan kaynaklıdır.
Omuz ve Kol Ağrıları Neden Olur?
Bu sorunların başında da boyun fıtığı gelir. Boyun fıtığı ile birlikte sinirlerde sıkışma durumu yaşandığından hastada ağrı omuzda gibi hissedilir. Yapılan detaylı muayenede ancak bu durumun gerçek sebebi teşhis edilebilir.

Kalp ve damar hastalıkları, akciğer hastalıkları, tüberküloz, şeker hastalığı, akciğer tümörü ve uzun süreli hareketsizlik durumları omuz ve kollarda ağrılara neden olur. Özellikle 40 yaş ve sonrasında kadınlarda sık görülür.

Omuz ağrılarında teşhis için MR çekilmesi gereklidir. Omuz ağrısı en çok kolunu kullanan işte çalışanlarda sık görülür. Yaşanan şikayetlerin başında kol aşağı yukarı kaldırıldığında saplanan ağrılardır. Omuzda var olan ağrı sebebi ile hareketlerde ve dolayısıyla da yaşanan kol ağrıları ile birlikte hareket etmelerde sıkıntılar başlar. Yaşanan sıkıntılar kuvvetsizlik, sinirlerin hasarı olarak yorumlanır. Bazı durumlarda yaşanan safra kesesi ve akciğer hastalıkları da omuz ağrılarına nedendir.

Omuz ve Kol Ağrısı İçin Ne Yapılmalı?

Omuz ağrısı çeken bir kişinin her şeyden önce doktor kontrolünden geçmesi, sebebinin belirlenmesi gerekir. Eğer sebep yanlış hareketler ise bu konuda daha dikkatli olunmalıdır. İş hayatı ya da günlük hayat olsun herkesin kendi metabolizmasına yeterli özeni göstererek ağrı sebepleri üzerine yoğunlaşarak önlemler alınabilir.

Omuz ve Kol Ağrıları İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Omuz ağrıları için fizik tedavi bölümüne gidilmelidir. Bir fizik tedavi uzmanının yapacağı muayene sonrasında gerekli tetkikler ve tedavi aşamalarına geçilir.

1- Omuz ve kol ağrıları sebepleri kesinlikle araştırılmalıdır.
2- Omuz ve kol ağrıları bazen iç hastalıklarındaki sorundan kaynaklanabilir.
3- Omuz ve kol ağrıları için özellikle yanlış hareketlerden uzak durulmalıdır.
4- Omuz ve kol ağrıları teşhisi için MR çekilmesi gerekir.
5- Omuz ve kol ağrılarına sebebiyet özellikle boyun fıtığı neden olabilir.

Omuzlar ve kollar hareket etmede önemli organlar olduğundan rahatça kaldırma ya da esneklik payı olmaması, güçlük çekilmesi durumlarında sıkıntılar hat safhaya ulaşacaktır. Bu da günlük yaşamı olumsuz etkilemeye yeten bir durumdur. Bu sebeple de bu tür ağrılarda kesinlikle neden araştırılmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar