Muz kabuğunun faydaları nelerdir

Muz kabuğunun faydası olurmu demeyin bu yazıyı okuduktan sonra yediğiniz muz kabuklarını atmayacaksınız. Muz 7 den 70 e herkesin tüketeceği insan sağlığına gayet yararlı bir meyvedir. Özellikle yumuşak olması dişleri olmayan yaşlıların da muzu rahatlıkla tükettiğini biliyoruz. Muz B6 vitamini açısından zengin bir meyvedir. Muzun hep içini yiyip kabuğunu atarız bu yazıyı okuduktan sonra kabuğunu da atmayacaksınız. Daha önceki yazılarında muzun faydalarından bahsetmiştik şimdi sizlere muz kabuğunun inanılmaz faydalarını paylaşıyorum herkez ayağını basınca kayıp yere düşürmeye yaradığını sanmaktaydı muz kabuğunun yararlarını duyunca gözlerinize inanamayacaksınız.
Muz kabuğunun faydaları

Muz kabuğunun faydaları şunlardır

Muz kabuğu yaz aylarında ve sıcak iklimlerde sivrisinek ısırıkları için tedavi edicidir. Muz kabuğunu sivri sineğin ısırmış olduğu bölgeye sürmeniz yeterlidir. Isırılan bölgenin kaşıntı ve şişkinliğini alır rahatsız edici ısırıkları iyileştirmiş olursunuz.

Muz kabuğunun nasıra faydası olduğunu biliyormuydunuz ben bilmiyordum yeni öğrendim. Ayaklarda oluşan nasır rahatsız edicidir nasırların yumaşaması için muz kabuğu kullanabilirsiniz. Muz kabuğunun içindeki beyaz yeri sıyırın bir kaşık kadar bu şekilde sıyırın sonra sıyırmış olduğunuz muz kabuğunun içini nasırın üzerine koyun ve o bölgeyi sarın bir kaç saat sarı vaziyette bekleyin sonra açıp güzelce yıkayın. Eğer bir kaşık kadar sıyıracak muz kabuğu yoksa o zaman muz kabuğunu öylece sarın.

Cilt lekelerinede iyi gelen muz kabuğu oldukca yararlıdır akneleri iyileştirmek için aknelerin üzerine muz kabuğu süre bilirsiniz.

Sivilce sorunu olan kişiler akşam yatmadan önce cildine muz kabuğu sürüp temizlemeden yatıp sabah kalkınca ılık suyla yüzü yıkarsa sivilceler zamanla yok olur bir süre devamlı bu uygulama yapılmalıdır. Bu sayede hem sivilcelerden hemde yüzde oluşan kırışıklıklardan da kurtulmuş olacaksınız çünkü muz kabuğu cilt kırışıklıklarınada iyi gelmektedir.

Diz ağrılarınada iyi geldiği söylenmekte bunun içinde ağrı oluşan bölgeleri muz kabuğuyla iyice ovmalısınız.

Böbreklere oldukca faydalı bir meyve olduğu için bol bol tüketilmesi gereken meyve olduğunu biliyoruz ayrıca kemikler içinde çok faydalıdır.

Sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi olduğu için muz yiyen kişiler rahatlama hissetmekteler çünkü bedenin serotonin salgılamasına yardım eden triptofan sayesinde olmaktadır.

Ayakkabı cilalamak içinde gayet iyi bir ciladır muz kabuğunun içini ayakkabınızı ovarak cila yapabilirsiniz.

Diş beyazlatıcıdır eğer dişleri temizlemek ve beyazlatmak istiyorsanız muz kabuğunu kullanabilirsiniz. Gördüğünüz gibi muz kabuğunun oldukca çok faydası vardır birde sizlere cilt maskesi tarifi verelim düzenli olarak bu maskeyi uygularsanız temiz bir cilde sahip olursunuz.

Muz kabuğundan cilt maskesi

1 adet muzu iyice ezelim ve 1 adet yumurta kıralım ikisini iyice karıştıralım karışım bu kadar basit sonra bu karışımı yüze sürelim 20 dakika kadar bekleyelim ve yüzü yıkayalım birer gün arayla bu maskeyi cildinize uygulayınız zamanla etkisini göreceksiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar