Kasko Poliçesi Kısaca Nedir

Kasko ne zaman başlar

Kasko, sigorta priminin tamamının veya taksitle ödenmesi kararlaştırılmışsa, peşinatın ilk taksitinin teslim edildiği andan itibaren, sigortacının, sigortalıya, poliçesini teslim etmesi ile birlikte başlar. Prim borcu sigortalı tarafından sigorta şirketine belirlenen tarihten sonraki 30 gün içinde ödemezse sigorta şirketi sözleşmeyi tek taraflı olarak fesih etme hakkına sahiptir. Kasko sigortası, poliçede başlama ve sona erme tarihleri olarak yazılan günlerde, aksi kararlaştırılmadıkça, Türkiye saati ile öğleyin saat 12:00'de başlar ve 365 gün sonra öğleyin saat 12:00'de sona erer.

Kasko poliçesi  neleri kapsar

Kasko poliçesi, genellikle doğru teminat seçildiği zaman işinize yarayacak olan bir tercihtir. Aracınızın yanması, çalınması yahut kaza durumlarında başınıza gelecek hasarların karşılanması için kullanılan bir sigorta türü olarak bilinen bu poliçeler, insanların ilgisini çekmesine nazaran, pek çok paketi kapsıyor. Bu kapsama alanları ile ilgili olarak ortaya çıkan her türlü çalışma desteklerine ulaşmak, sizleri de çok mutlu edecektir. Muafiyetli kasko seçenekleri, bütçesini aştığını için kasko yaptıramayan tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap veren bir sigorta türüdür ve ihtiyaçlara çözüm üretmesi ile bilinir. Akabinde yapılan çalışma destekleri ile ilgili olarak her çalışma fırsatına ayrı bir hizmet sunan bu kasko seçenekleri, aracınızı her şekilde koruyan hizmet olacaktır.

Kasko bedeli nasıl belirleniyor

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından hazırlanan araç kasko değer listesine göre tespit edilmektedir. Buna ilave olarak sese, iletişim ve görüntü cihazları ile taşıtta standart dışında yer alan ilave radyo-teyp, telefon, televizyon, air condation gibi cihazlar, aksesuar sigortası kapsamı içine dahil edilir. Bunlar için ayrıca sigorta bedeli saptanır.

Zarar tespiti nasıl yapılır ve ödeme ne süreçte gerçekleşir

Sigortacı zarar miktarına ilişkin belgeleri kendisine verilmesinden itibaren en geç 15 gün içerisinde incelemelerini tamamlayıp hazar ve tazminat miktarını tespit edip sigortalıya bildirmek zorundadır. Bu süreç içinde sigortalının aracında meydana gelen hasar sigortacı ile sigortalı arasında yapılacak analaşma sonucu tespit edilir. Anlaşamama durumunda zarar miktarının tayini hakem ve bilirkişilerce saptanır. Hakem-bilirkişi heyeti atandığından itibaren 2 ay içersinde karar ile raporlarını hazırlamak zorundadır. Araç çalınması durumunda ise sigortacının azami sorumluluk haddi geçmemek üzere aracın çalınma günündeki değeri ödenir. Ayrıca araç onarımı mümkün olmayan bir durumda ise sigortalıya aracın kaza günündeki değeri ödenir.

Zaman aşımına dikkat!

Sigorta sözleşmesinden doğan bütün talepler iki yılda zaman aşımına uğrar.

Kasko alınırken nelere dikkat edilmeli

Araç yardım hizmetleri
Yol asistanları, kasko firmasını seçerken dikkat etmeniz gerek en önemli hizmetlerden birisi. Bir çok şirket profesyonel yol yardım firmalarıyla asistan hizmetleri vermektedir.
Yol asistanlarının vermiş olduğu başlıca hizmetleri aracın çekilmesi, konaklama, ulaşım masrafları ve kiralık araç temini olarak sıralayabiliriz.
Başlıca asistan hizmetleri
Aracın çekilmesi
Aracın şarampolden kurtarılması
Aracın kullanılamaması nedeni ile konaklama
Aracın emanet ve muhafazası
Profesyonel sürücü hizmeti
Ulaşım masrafları
Kiralık araç

Yorumlar

Popüler Yayınlar