Kalın Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri

Kalın telli saç yapısına sahip kişiler günlük saç bakım ürünleri ile saçlarını nemlendirmelidir. Nemi azalan saç yapısı daha fazla elektriklenme sorunu oluşumuna sebep olacaktır. Saç tarama işlemi gün içerisinde çok fazla tekrarlanmamalıdır.
Kalın Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri
Saç tarama işleminden önce saçlar hafif nemlendirilmelidir. Bu işlem saçların elektriklenmesini önler. Kalın telli saçlar çabuk kuruma eğiliminde bulundukları için günlük nemlendirilmelidir.

•    Kalın telli saçların saç yumuşatıcı etkisi olan şampuanlar ile haftada 1-2 kez saçlarını yıkamaları saçlarının yumuşaması için önemli faktörlerden biridir.

•    Kalın telli saçların yıkama sonrasında saç kremi kullanması ve haftalık düzenli olarak saç maskesi yapması saçlarının daha yumuşak hale gelmesi için yapılması gereken uygulamalardan biridir.

•    Kalın telli saçlara sahip olan kişilerin seçecekleri tarakların mutlaka kalın dişlere sahip olan taraklar olması gerekir. İnce uçlu taraklar saçlarınızın daha fazla kırılarak kopmasına neden olacaktır.

•    Kalın telli saçlar çok fazla kuruduğu için nemlendirici bakım yağları saçlarınızın kurumasını önler ve sağlıklı olarak nemlenmesini sağlar.

•    Kalın telli saçların kurumaya yatkınlığından dolayı saç yüzeyine uygulanan fön düzleştirici gibi saçlara aşırı ısı veren aletlerin kullanımı en alt düzeye indirilmelidir.

•    Kalın telli saç yapısına sahip olan kişiler içerisinde alkol bulunduran saç ürünlerinden uzak durmalıdır.

•    Kalın telli saç yapısı bulunan kişilerin saç kesimlerinde katlı modeller tercih etmesi saçlarının daha az kabarmasına neden olur.

Kalın Telli Saçlara Uygulanan Bakım Yağları

Kalın telli saç yapısına sahip olan kişiler saç yapılarını yumuşatmak için saç bakım yağları kullanmalıdır.

Kalın telli saç yapısına sahip olan kişilerin kullanabileceği saç bakım yağları arasında menekşe yağı saçların yumuşamasına ve parlak görünmesine katkı sağlar. Ayrıca kullanılan menekşe yağı hoş bir aroma sağlayarak saçların güzel kokmasını sağlar.

Kalın telli saç yapısına sahip olan kişilerin kullanabileceği bakım yağıları arasında en doğal olan yağlardan biri zeytinyağı saçların mucizevi bir şekilde yumuşamasına ve parlamasına katkı sağlar. Bu nedenle kalın saç yapısına sahip olan kişilerin kullanabileceği en doğal ürünler arasında yer alır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar