Doğal Topuk Dikeni Tedavisi

Topuk dikeni için evde uygulayabileceğiniz bir yöntem olan buz tedavisi geçici çözüm sunar. Bir poşete koyacağınız 5 adet buz küpü ile topuğunuza masaj yapabilirsiniz. Buz tedavisi kesin bir tedavi olmamakla birlikte bir müddet ağrıyı azaltır. 
Topuk dikeni için Bitkisel tedavi yöntemi olarak kekik bitkisinden faydalanabilirsiniz. 2 litre sıcak su içerisine 2 fincan kekiği boşaltıp karıştırın. Bu karışıma ayaklarınızı sokun ve bu şekilde 40 dakika bekleyin. Topuklarınızdaki acının biraz daha azaldığını göreceksiniz. Not: Su kaynar olmamalıdır.
Aktarcılardan sinir otu alınır Daha sonra Bir demlikte yumurta haşlaması gibi haşlanarak soğumaya bırakılır. Daha sonra suyunu süzüp kalan Sinir otunu bir bez yardımıyla topuk dikeni olan bölgeye sarıp yatıyorsunuz.
Bir başka bitkisel tedavi ise domates Kesilir ve topuk dikenli bölgeye bir bezle sarılıp bu şekilde yatılır. bu uygulama bir kaç gün tekrar edilir.
Limon tuzu ve tel nişadır karıştırılır. Topuk dikeni olan kısım ılık suda bekletilip yumuşatılır.Daha sonra yapılan karışımımız topuk dikenli bölgeye sürülür
Alabalık kılçığı temizlenerek ortadan yarılır ve topuk dikeni olan kısma sarılır.
Topuk dikeninin ilerleyen zamanlarda tekrarlamaması veya bazı durumlarda hafifleyip geçmemesi neticesinde Tek çare ameliyattır. Fakat yukarıdaki bilgilerden yararlanarak topuk dikenini tedavi edebilir veya hafifletebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar