MAKYAJ TEMİZLEYİCİ NASIL YAPILIR? EVDE DOĞAL MAKYAJ TEMİZLEME YÖNTEMİ

Biz bayanların ilgi odağı olan makyaj, tarzımıza güzellik katmakla birlikte kalıcılığı ve kimyamsak yapısı yüzünden de birçok cilt hastalığına da sebep olabiliyor. Bu gibi problemler ile karşılaşmamak için uygulanan makyajın, ciltte deri altına işleyecek kadar uzun durmaması gerekiyor.
MAKYAJ TEMİZLEYİCİ NASIL YAPILIR? EVDE DOĞAL MAKYAJ TEMİZLEME YÖNTEMİ
Özelliklede kalıcılık oranı fazla olan makyaj malzemelerinin, kısa süreli kullanılması ve uyumadan önce temizlenmesi şart! Peki, makyaj temizleyicisi tamamen doğal mı? İşte bu sebepten bugünkü konumu siz okuyucularımız için “Evde doğal makyaj temizleme” adlı başlığı ile hazırladım ve yine sizler içinde anlatıma sunacağım. Şimdi dilerseniz anlatımıma evde makyaj temizlemenin açıklaması ile devam etmek istiyorum.

Evde Makyaj Temizleme

Evet, biz bayanların kozmetik ürünlere olan düşkünlüğü, oldukça fazla ve cildimizin de hasar görmemesi için ürünlerin kalitesi de bizler için en az o kadar önemli. Devamlı kullandığımız kozmetik ürünler, her ne kadar kaliteli olsa da kimyasal bir yapıya sahiptir ve bu sebepten de günlük titizlikle temizlenmesi, bizler için önem arz ediyor. Ancak makyaj temizleyicisi olarak aldığımız ürünlerde, sonuç olarak yapay bir sistemle elde ediliyor ve bu nedenle de kimyasallık içermediğinden emin olamıyoruz. Peki, kimyasallık içermeden kendimiz evde doğal makyaj temizleme suyu, yapabilir miyiz? Neden olmasın? Elbette yapılabilir.

Evde Makyaj Temizleme Suyu Nasıl Yapılır?

Evde tamamen doğal makyaj temizleme suyu yapmamız için iki kaşık doğal zeytinyağı ve iki kaşık bebek şampuanı, yeterli olacaktır. Öncelikle fısfıslı bir şişe alarak, içerisine iki kaşık doğal zeytinyağını ve koruması yüksek olan eczaneden temin edilmiş bebek şampuandan da iki kaşık ilave edelim. Daha sonra bu iki malzemenin birbirine iyice karışması için şişenin ağzını kapatıp, iyice çalkalayalım. Bu işlemden sonra makyaj temizleme ürününüz hazır demektir.

Dilerseniz ya bir parça pamuk yardımıyla makyajınızı temizlersiniz ya da makyaj temizleme mendilini de tercih edebilirsiniz. Son derece kolay ve pratik bir sistemle evde doğal makyaj temizleme suyu yapmanız mümkün. Bu karışımın içerisindeki doğal zeytinyağı sayesinde, makyajı temizlemekle birlikte cildinizi hem besler hem de nemlendirir. Ayrıca uyguladığınız makyajın cildinizi bozmasını engeller, cildin daha ışıl ışıl olmasını ve daha canlı gözükmesini de sağlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar