Kilo Aldırmayan Tatlı Tarifleri

Kilo almak istemiyorum fakat tatlıya hayır diyemiyorum diyorsanız işte sizlere kilo aldırmayan tatlı tarifleri.Bir çok kişinin sorunu olan kilo problemi canın istediği tatlılarıda yemeyi engelliyor.Bu tariflerle tatlı ihtiyacınızı kilo almadan gidereceksiniz.Misafirlerinizede rahatca bu kilo aldırmayan tatlı tariflerinden hazırlayıp ikram edebilirsiniz.
Yulaflı elma topları
1,5 su bardağı yulaf ezmesi
12 adet hurma
5 bütün ceviz
1/2 su bardağı light süt
tarçın
Hepsini blendırda hamur kıvamına gelene dek karıştırın, küçük top şekilleri vererek yağlı kağıt üzerinde buzdolabında dinlendirdikten sonra ikram edebilirsiniz.
Fırında armut tatlısı
1/2 armut
1 tatlı kaşığı pekmez
5 adet (yarım) ceviz
tarçın
birkaç damla limon suyu
Armudun üzerine birkaç damla limon suyu gezdirin, 1 tatlı kaşığı pekmez, tarçın serpip üzeri hafif kızarana dek fırınlayın. Ceviz ilave edip ikram edin.(1 porsiyonluk tarif)
Masum puding
½ su bardağı light süt
1 tatlı kaşığı chia tohumu
1 çay kaşığı toz vanilya
½ porsiyon dilediğiniz meyve
Light süt ve chia tohumunu karıştırıp buzdolabında yarım saat bekletin, sonra içerisine toz vanilya ilave edip pişirin. Üzerine dilediğiniz ½ porsiyon meyve ile servis edin. (1 porsiyonluk tarif)
Diyet pankek
1 orta boy muz
2 yumurta
1 çay kaşığı toz vanilya
1 yemek kaşığı yulaf unu
tarçın
Hepsini blenderda karıştırın, yağsız sıcak seramik tavada kısık ateşte pişirin. (1 porsiyonluk tarif)
Elmalı minikek
1 yumurta
1 su bardağı tam buğday unu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
½ paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı light yoğurt
2 orta boy elma rende
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
tarçın
Yumurtayı çırpın, üzerine sıvıyağ ve yoğurdu ilave edin çırpın, un, kabartma tozu, vanilya, tarçın, ceviz ve elmayı da ilave ederek karıştırın. Küçük muffin kaplarına koyup fırınlayın.
Dondurmalı elma tatlısı
Kabukları soyulmuş 1 adet elmayı küçük parçalara bölün. Üzerine tarçın serpin ve fırına verin. 4-5 dakika sonra fırından çıkardığınız elmanın üzerine 1 top sade dondurma koyun.
Etimekli tatlı
Önce yağsız sütle kolay bir muhallebi hazırlayın. Diyet etimeklerin üzerine muhallebiyi yayın. Üzerine Hindistan cevizi serpiştirdikten sonra servis yapın.
Bisküvili tatlı
1 elmayı kabuklarıyla rendeledikten sonra, üzerine tarçın serperek orta ateşte pişirin. Elmalar pişerken için karanfil ve ceviz koyun. Daha sonra diyet bisküvileri elinizle kırarak içine atın. Son olarak karışımdan küçük toplar yaparak hindistan cevizine bulayarak servis tabağına dizin.
Narsist
1 bardak su
1 su bardağı şeker veya 1 çay bardağıpekmez
2 çubuk tarçın
5 karanfil
Yarım limon suyu
4 çorba kaşığı nişasta
4 adet nar
Bir narın tanelerini ayırıp geriye kalanların suyunu çıkarın üzerine 1 bardak su ekleyerek bir tencereye alın nişastayı bir miktar sıvı ilavesi ile çözün ve tüm karışıma ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırılarak,limon suyu, tarçın ve karanfil dahil kıvam alana kadar pişirin. Ateşten almadan önce diğer bir narın tanelerini de ekleyin isteğe göre 1 su bardağı kadar şeker veya 1 çay bardağıpekmez veya toz tatlandırıcı ekleyiniz.
Nar soslu elma tatlısı
3 elma
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 avuç kabuksuz tuzsuz yer fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
2 nar
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
Narın suyunu sıktıktan sonra şeker ve nişasta ile kıvam alana kadar pişirin. Tavada elma dilimlerini tarçın ve tereyağı ile çevirin daha sonra ufalanmış yer fıstıklarını da ekleyin. Kaselere porsiyonlayıp üzerine nar sosunu ekleyin süslemek için nar taneleri kullanabilirsiniz.
Elmalı cevizli yağsız kek
½ çay bardağı esmer şeker
½ çay bardağı light süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı kepekli un
½ çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet elma(kabuksuz küp doğranacak)
Yarım paket kabartma tozu
Şeker ve yumurtayı rengi beyazlaşıncaya kadar iyice çırpın. Elma dışındaki tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Elmayı küp doğradıktan sonra hamura ekleyip son kez karıştırın. Önceden yağlanmış bir kek kalıbına dökün. 170 derece fırında, yaklaşık 20–25 dakika, üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Hindistan cevizlim
1 adet elma
3 tane ceviz
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
5 adet tuzsuz etimek
Yarım yemek kaşığı tatlandırıcı(mümkünse sıvı)
1Su bardağı light süt
1 kaşık toz tatlandırıcı
2 yemek kaşığı kakao
Yarım yemek kaşığı nişasta
Etimekler rondodan geçirildikten sonra Elma rendelenir.Ceviz rondodan geçirildikten hemen sonra .Hindistan cevizi hariç tüm malzemeler yoğurulur katılık yada yumuşaklığa bakıp bir etimek daha eklenip yada biraz su ilave edebilirsiniz.Yaptığınız hamurdan yuvarlak bezeler kopartarak kenara ayırınız..Diğer tarafta 1 su bardağı sütün içine 2 kaşık kakao ve yarım yemek kaşığı nişasta konulur.Hazırlanan bu sos biraz soğuduktan sonra yuvarlak bezelerimizin üzerine her tarafına bulanacak şekilde dökülür.Sos döküldükten sonra toplar hindistan cevizine bulanarak tatlımız dinlenmeye bırakılır.Bu tatlı yenmeden önce en az 3 saat beklemelidir.Tatlı beklediği zaman tadını alacak ve servise hazır hale gelecektir.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar