Fındığın ve Fındık Yağının Faydaları Nelerdir

Fındıkta E vitamini olduğu için günde 30 gram fındık tükettiğimizde 1 günlük ihtiyacımız olan E vitaminini almış oluruz. Fındığı düzenli şekilde yersek eğer kolestrolede faydası etkilidir kolestrolün düşürülmesi ve dengelenmesinde oldukca faydalıdır tabi düzenli tüketirsek eğer. Vücuda enerji ve güç verir daha güçlü vücuda sahip oluruz enerjimiz de artar. Enerji ve güç verme etkiside yüksek. Cinsel isteksizlik problemine de fındık bire bir fıntık cinse lgüçü arttırır.

Böyle probleminiz varsa ise bol bol fındık tüketin. Özellikle kadınların şikayetci olduğu varisler evet fındık varislere de iyi geliyor. Hamilelik döneminde bol bol fındık tüketirler ise çocukların gelişimine faydalı olacaktır. Uzmanlar gebelik döneminde bolca fındık tüketilmesini öneriyor. Vücuttaki kemiklerin gelişmesini sağlamaktadır. Kemik gelişimi için tüketilmesi faydalıdır. Kansızlığa iyi geliyor kan yapıcı özelliğide bulunuyor.

Akciğer hastalarıda bol bol fındık tüketmelidir akciğer hastalarına da iyi geldiği biliniyor. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığına maruz kalıyoruz fındık vücudumuzu soğuk algınlığına karşı da koruyor. Beden ve zihin yorgunluğunuz var ise bolca tüketin beden ve zihin yorgunluğunu gidermek için faydalıdır.Fındığı düzenli tüketirsek eğer kalp e de faydası vardır kalp ritmini ayarlıyıyor.

Kalp krizi riskini de azaltıyor. Kalp ve damar sağlığı için koruyucudur doymamış yağ asidi bakımından zengindir. Cilt güzelleştirme etkisi de vardır cildi güzelleştirdiği uzmanlar tarafından bilimsel olarak kanıtlanmıştır güzel bir cilt için fındık tüketelim. Lif oranı yüksektir lif oranı yüksek olduğu için diyabet ve kolon kanseri riskinden de koruyor. Stresi giderir stres giderici özelliğide vardır. Uzmanlar tansiyon hastaları da fındığı bol bol yemesini önermektedir. Dolaşım sistemine de faydası etkilidir dolaşım sistemini düzenliyor ve kabızlığı gideriyor. Bağışıklık sistemini güçlediriyor düzenli tüketirseniz bağışıklık sistemi güçleniyor.

Emziren kadınlar fındık tüketirlerse sütlerinin artmasına yardımcı oluyor bu sayede bebeğiniz anne sütüyle besleniyor mama almaya gerek kalmıyor. Şeker hastaları tükettiği takdir de şeker hastalığının gelişimini engellemede etkili rol oynar.

Çocuklarımıza bol bol fındık yedirelim içerisinde kalsiyum bulunduğu için çocuklarımızın kemiklerinin gelişiminde faydalıdır. Sporcuların bolca tüketmesi lağzımdır krom, yüksek karbonhidrat ve yağ içeriğine sahip olduğu için sporcuların fındık tüketmesi oldukca faydalıdır.

Menopoz döneminde kemik erimesini engellemek için tüketmelisiniz. Felç riskini azaltıyor.Bunama riskinide azaltma etkisi vardır.

Fındık; Demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi mineraller, Protein ve E vitamini açısından oldukça zengin bir besindir.

Fındık Yağının Faydaları

Böbreğinde kum ve taş olan kişiler fındık yağı tüketebilirler fındık yağı böbreklerdeki kum ve taşı düşürme de etkilidir. Böbrek ağrılarına da iyi gelir. Bağırsak kurtlarını da düşürür bağırsağınızda kurt var ise fındık yağı tüketin. Kansere karşı korur. Damar sertliği ve daralması gibi hastalıklara karşı savaşır. Üreme sistemini güçlendirir kısırlığa karşıda etkilidir. Yaşlanmayı yavaşlatır doğal koruma sağlar yaşlanmaya karşı. Çocukların kemik ve diş gelişiminde çok etkilidir.

Öneri; Kurutulmamış fındık eğer fazla tüketilirse isal yapabilir.Sağlıklı yaşam için bol bol fındık tüketelim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar