Domatesin Özellikleri ve Faydaları Nelerdir

Domates patlıcangiller familyasındandır.150 cm ye kadar boyu çıkabilir. Dik ya da sarılıcı,bir yıllık, otsu bir bitkidir. Gövdesi ve dalları az çok tüylüdür.İnce keskin bir kokusu vardır.İlk bahar yaz aylarında küçük sarı çicekler açar. Çicekler solup dökülünce yerlerinden domates çıkar. İlk başlarda yeşil ve daha sonra olgunlaştıkca kızarırlar.Vitamin deposudur. Özellikle A vitamini bakımından çok zengindir. Fakat içinde oksalat denen bir madde olduğundan böbreklerinde taş ve kum olanların fazla yemeleri iyi değildir.


Domatesin Özellikleri ve Faydaları Sizlerle

Salatada bol bol tükettiğimiz domatesin özellikleri ve vücudumuza faydaları nelerdir sizlerle detayları resimden ve aşşağıdaki yazımızdan okuyabilirsiniz.
Resmi büyütmek için resme tıklayınız
Doğadan gelen şifa kaynağı dometesin faydaları saymakla bitmiyor adeta vücudumuzun her organına yararı var. Eklemiş olduğumuz resimde yazıyor fakat birde buraya yazmak istedim.
Domates; Kansere, böbrek ve mesane taşlarına iyi gelmektedir. Özellikle yaşlanmaya karşı etkilidir yaşlanmayı geçiktirir gençlik iksiridir. Karaciğer, dalak, kan dolaşımı ve sindirim sistemine iyi gelmektedir. Gözleri korur, kandaki zararlı maddelerin dışarı atılmasına yardımcı olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar