BEL SOĞUKLUĞU NEDENLERİ NELERDİR?

Bel soğukluğu, bakteri nedeni ile oluşan ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyon hastalığıdır. Bel soğukluğu hastalığı erkeklerde genellikle idrar yolu iltihaplarına, kadınlarda ise rahim ağzı iltihaplarına neden olan bir hastalıktır.
BEL SOĞUKLUĞU NEDİR? NEDENLERİ NELERDİR?
Yapılan incelemelere göre cinsel yolla en sık bulaşan hastalığın bel soğukluğu hastalığı olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca bel soğukluğu hastalığı tedavi edilmez ise doğum esnasında bebeğe de bulaşma ihtimali oldukça yüksektir.

Çok yaygın olan ve hızlı bir şekilde bulaşan bir hastalıktır. Tedavi edildiği sürece kontrol altına alınan bir hastalıktır. Hastalık tedavi edildikten sonra yine aynı bakteri maruz kalınması da hastalığı tekrar yaşamanıza neden olmaktadır.

Bel Soğukluğu Nedenleri Nelerdir?

Bel soğukluğuna neden olan bir bakteri vardır. Bu bakteri de cinsel yolla bulaşma özelliğine sahiptir. Bu bakteriye 'Gonore Mikrobu' denir. Cinsel ilişki dışında bulaşma ihtimali yoktur.

Yani diğer bulaşıcı hastalıklarda olduğu gibi tokalaşma, eşyaların ortak kullanılması ya da sürekli aynı ortamda bulunması durumlarında bulaşmaz. Sadece cinsel yolla bulaşmaktadır.

Bel Soğukluğu Belirtileri Nelerdir?

Bel soğukluğu belirtileri kadın ve erkekte farklıdır. Belirtiler aynı olmayabilir. Bunlardan bazıları;

•    Cinsel organdan sürekli akıntı gelmesi,
•    Kadınlarda adet dönemi dışında da kanama gelmesi,
•    Kasık bölgesinde sürekli devam eden ağrı ve sancı olması,
•    Kadın ve erkekte de sürekli idrara çıkma ve idrara çıkarken yanma olması,
•    Genital bölgede sürekli kaşıntı ve yanma hissi,
•    Bel soğukluğu hastalığı bazı durumlarda boğaz ağrısı ve boğaz enfeksiyonuna, farenjite de neden olabilmektedir.

Bu gibi durumlar bel soğukluğu belirtilerindendir. Belirtileri kişiden kişiye değişebilir. Bel soğukluğu hastalığı bazen de belirti göstermeyebilir. Yani belirtiler sıradan gibi hissedilebilir ve bu nedenle teşhis konulması geç olabilir.

Bel Soğukluğu Tedavisi

Bel soğukluğu doktor kontrolü ile kısa sürede tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bazen antibiyotik tedavisi ile hastalık kısa sürede iyileşebilir. Ama tedavi edilmediği zaman kısırlık gibi kalıcı sağlık sorunlarına sebep olabilir.

Ancak erken teşhis durumu hastalığın kısa süreden kontrol altına alınmasında en önemli unsurdur. Belirtilerin hissedilmesi durumunda hemen doktor kontrolü ile tedaviye başlanmalıdır

Yorumlar

Popüler Yayınlar