Windows XP ve Internet Explorer 8 Kullananlar Dikkat

Windows XP ve Internet Explorer 8 desteği sona erdi

Microsoft un XP ve Explorer 8 e desteği sona ermiştir.Sitesinden yayınladığı bilgilere göre Windows XP hala kullananların bilgisayarları tehlikede olduğunu belirtmek isterim.Windows XP kullananlar için en büyük tehlike ise Explorer 8 ile internete girenlerdir her türlü tehlikeye açık bir vaziyette tehlikenin haberinde değil kullanıcılar. Eğer Explorer 8 kullanıyorlarsa kullanmamalıdırlar XP yi değiştirmek istemeyenler başka internet taraycısıyla devam ederlerse daha sağlıklı internette gezine bilirler.Size tavsiyem mozilla gibi chrome gibi taraycıları kullanmanızdır.Her an bilgisayarınıza virüs bulaşma tehlikesi olduğundan dikkatli olmanızı önermekteyim.
İşte Microsoft un resmi sitesinde yayınlanan yazıyı sizlerle paylaşıyorum bakın ne açıklama yapmış.
8 Nisan 2014 itibariyle artıkWindows XP ve Internet Explorer 8 için bilgisayarınızın korunmasına yardımcı olan otomatik güncellemeler ve güvenlik yamaları dahil teknik yardım sunulmuyor.
Destek sona erdiğinden, artık Windows XP ve Internet Explorer 8'i kullanmaya devam ederseniz, bilgisayarınız çalışır ancak güvenlik risklerine ve virüslere karşı daha korumasız hale gelebilir. Destek bittikten sonra Windows XP bilgisayarınız İnternet'e bağlıysa ve web'de gezinmek için Internet Explorer 8'i kullanıyorsanız bilgisayarınızı başka tehditlere maruz bırakıyor olabilirsiniz.
İnternet ortamında dikkatli olmalısınız eğer açemi kullanıcıysanız başka bir işletim sistemine geçmelisiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar