Sivilce Nasıl Geçer

Evde Sivilce Nasıl Geçer Doğal Yöntemler

Spor yapmadan önce yüzünüzdeki bakterileri temizlemek için doğal çay ağacı özlü yıkama jeliyle yüzünüzü yıkayarak spor süresince terleme yoluyla sivilcelerin yayılmasına engel olun.Eğer sırtınızda ve göğsünüzde sivilce varsa, spordan önce duş alın ve temiz, kuru bir havlu ile kurulanın.
Asla spor yaparken yüzünüzde makyaj olmasın. Cildinizin de nefes almaya ihtiyacı var ve makyaj terle karışarak bakteri üretimini artırır, gözeneklerin tıkanmasına yol açar. Daima spordan sonra duş alın ve yeni, temiz kıyafetler giyin. Spor yaparken giydiğiniz elbiseleri de bakterilerden arındırmak için yıkayın.
sivilce sıkmak sivilcenin dağılmasına ve leke kalmasına neden olur.O bölgeye elle temas halinde mikrop dağılır ve sivilce olmayan yerlerede bulaşır.
Günde en az 1.5 litre su tüketmek gerekir.Bol su içmek ciltteki gözeneklerin açılmasına neden olur.Buda sivilcelerin çıkmasını önler.Saçları yüzden uzak tutmak önemlidir.Terli çok durulmaması gerekir.Nemli giyisiler giyilmemesi gerekir.Meyve ve sebzelerde A vitaminlerini bolca tüketmek gerkir.Elma gibi meyveler çok faydalı olur.Sivilceli bölgeye limon sürmekte sivilceyi geçirmede etkili yöntemdir.

Etkili bazı doğal yöntemler

Sivilceler İçin Yeşil Kil Maskesi
Yeşil kil maskesi ile ilgili, daha önce bir yazı yayınlamıştık. Dilerseniz o yazıyı buradan okuyabilirsiniz. Yeşil kil maskesi gerçekten de yağlı ve sivilceli ciltler için çok etkilidir. Ciltteki yağ oranını dengeleyerek, sivilcelenme oranını düşürmektedir. Aktarlardan satın alarak yüzünüze uygulayabilirsiniz. İçine birkaç damla limon suyu da eklerseniz daha etkili olacaktır. Cildinizde, maskeyi 10-15 dakika kadar tutmanız yeterli olacaktır.
Elma Sirkesi Kullanımı
Elma sirkesi sivilcelerin temizlenmesi için etkili bir yöntemdir. Ancak elma sirkesi tek başına cilde uygulanmamalıdır. Bir kaşık elma sirkesi, iki kaşık yeşil çay (demlenmiş yeşil çay suyu), dört kaşık toz şeker ve bir kaşık balı, cam bir kapta karıştırın. Hazır hale geldikten sonra yüzünüze uygulayın ve 5 dakika sonra durulayın.
Deniz Suyu
Yüzünüzü deniz suyu ile temizlerseniz cilde iyi gelebilir. Deniz kenarına yakın olanlar bu suyu rahatlıkla temin edebilirler. Şişelerde saklayarak yüzünüze uygulayabilirsiniz. Denizden uzak olanlar da aktarlardan veya temizlik ürünleri, bakım ürünleri satan marketlerden satın alabilirler.
Sarımsak
Birkaç diş sarımsağı iyice ezdikten sonra doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz. Sarımsak kokusunu sevmeyenler bu uygulamadan uzak durmalı. Her şeye rağmen katlanırım diyorsanız, denemenizde fayda var.
Limon Suyu
Çok yağlı ve sivilceli ciltlere sahip olanlar cildine limon sürebilirler. Limon yağlı ciltlere iyi geldiği gibi sivilcelerin azalması için de iyi gelmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar