Rahim Kanseri Belirtileri Nelerdir

Bilindiği gibi kadınların en çok korktuğu rahim kanseridir. Kadınların yüzde 15 de görülmektedir yani yüz kadında 15 rahim kanserine yakalanma riski var demektir. Sizlere bu yazımda rahim kanseri belirtileri nelerdir kısaca bahsetmek istiyorum çünkü ne kadar bilinçli olursak o kadar erken teşhis ve sonucunda iyileşme sağlanır.
Rahim Kanseri Belirtileri
Uzmanlar kanser belirtileri genelde menopoz sonrası vajinal kanamalardan şikayet eden hastalarda görüldüğünü tespit etmişlerdir. Yani bayanların dikkat etmesi gereken nokta anormal kanamalar oluştuğunda mutlaka doktora başvurmasıdır.

İsterseniz sizlere kısaca başlıca belirtileri sıralayalım; Vajinal kanamalar, ağrılı kanamalar, sulu ve akıntılı koku akıntı, ilişki sonrası kanamalar ve ağrılar gibi belirtiler soz konusudur. 

Peki kanserin ilerlemiş olması hangibelirtileri gösterir bu durumdan da bahsedelim; Kilo kaybı, kabızlık ve halsizlik gibi düzensiz kanamalar rahim kanseri belirtisi olabilir. Böyle durumlarda sizlere tavsiyem kesinlikle doktora gitmenizdir.

Uzmanlar hastaların genelinin menopoz öncesi ve menopoz sonrasında oluşan kanamalar sonucu şikayetlerini doktora bildirdiği yönündedir.

Yazımı bitirmeden şunuda belirtmek isterim her kanama, menopoz öncesi veye sonrası görülen akıntı ve kanamaların rahim kanseri belirtisi olmadığını bilmemiz gerekir.

Burda dikkat etmemiz gereken noktayı yazımın başında yazmıştım birkez daha hatırlatmakta fayfda var sanırım.

Düzensiz kanamalarda doktora başvurulduğunda sorunun neden kaynaklandığı ortaya çıkar ayrıca her hangi bir kanser belirtisi durumunda da hastalık ilerlemeden tedavisi yapılabilir.

Yorumlar

  1. rahim kanseri yüzde 15 lik dilimde olduğuna göre ciddi sayıda hasta insanlarımız var anlamında demektir tebdirli olmak düzenli kontrol şart

    YanıtlaSil
  2. Şuanda teyzem bunun neticesinde hastanede ameliyat oluyor bakalım durum nedir bekleyip göreceğiz Allah tüm hastalara acil şifa versin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar