Lazer Epilasyon Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Lazer epilasyon denince aklımıza ilk önce tüylerde ve kıllardan kurtulma geliyor.Bunun nedeni ise lazer epilasyon gittikce yaygınlaşmaya başladı her yerde reklamlarını duyuyoruz.


Kılları nasıl yok ediyor
Lazer epilasyon cihazları ışık enerjisini belli uzaklıktan bir el cihazı yardımıyla uygularlar. tedavi sırasında bu el cihazı yardımı ile tekrarlayan lazer atışları yapılır. bu atışların saniyedeki hızı 1-2-3-4 gibi ayarlanabilir. bu ayar yapılan bölgeye, cihaza ve yapan kişiye göre değişir. her atış yaklaşık 1,5 cm2 lük bir alanı tarar. bu atış sonrası kıl kökü 65 c derecenin üstünde ısınır ve tahrip olur. bu sayede kıl kökünün yeni kıl üretemez duruma getirilmiş olur. uygulamalar sırasında, solaryumda ya da güneş banyosu sonrası bronzlaşmamış olunması gerekmektedir.Tedavi sırasında acı hissi normalde kılın cımbızla çekilmesinde oluşan acının benzeri, lazerlenen kıl kökünde hissedilir.
Lazer epilasyon işlemi için kullanılan pek çok lazer tipi olsa da bunlar dalga boyu açısından oldukça farklılıklar göstermektedir. Belli dalga aralığındaki (694nm-1064nm) lazerlerin hepsi ile epilasyon yapılabilirse de herkes her cihaz için iyi bir adaydır diyemeyiz. Epilasyon için kullanılabilecek en iyi lazerlerden biri Alexandrite lazerdir. Çünkü kalın kıllardaki etkisi çok fazladır. Eskiden koyu ciltlerde çok riskli iken gelişen teknoloji ve uygulayıcıların tecrübesiyle en koyu ciltlerde bile rahatlıkla tedavi yapılabilmektedir. İnce tüylerin hepsinde olmasa bile bazı tiplerinde de tercih edilebilir.
Heryerde yaptırmayın önce araştırın
İstenmeyen tüylerden veya kıllardan kurtulmak için bu yönteme başvuran kişiler çok var.Kıl kökü yeterli moleküle sahip değilse yani beyaz ve sarı renge yakınsa istediğiniz yöntemleri yapın kıllardan kurtulamassınız.Eğer kıl kökleri koyu renk ve kalın kıllarsa kurtulabilirsiniz.Ancak piyasada her önüne gelen bu işi yapmaya başladı çinden 3-5 binliraya getirdikleri cihazlarla insanların sağlığıyla oynamaktadırlar.Orjinal lazer epilasyon cihazlarının en düşük fiyatı 85 bin Euro dan başlamaktadır.
Tüyler den kurtulmak için çok ucuz fiyatlara sizi kurtaracağınızı sandığınız firmalardan kaçınmalısınız her ne kadar size garanti veriyoruz deselerde yaklaşmayın bun lar sağdece sizin paranızı kapmak için yalandan başka birşey değildir.Birkere tüylerden ömür böyu kurtulmanın garantisi kesinlikle yoktur sizi aldatmalarına izin vermeyin.
Güzel görünmek için ömrünüzün sonuna kadar kalıcı yanıklarla baş başa kalabilirsiniz.Kıllarınız sizi gerçekten çok rahatsız ediyorsa ozaman büyük orjinal makinaları olan bir lazer epilasyon merkezine gidersiniz bu daha garantidir.Kalıcı çözüm için 6-8 seans gerekir.
Tedaviyi seanslar bitmeden bırakmamalısınız
Lazer epilasyon ırk olarak kıllı olduğumuz için hemen sonuç vermeyebilir. Bizim ırkımız için kadınlarda 6-8 seans, erkeklerde en az 8 seans gerekir. Bu da yaklaşık 2–2,5 yıllık bir dönemdir. Bu dönemden önce tüyler bitti ya da tedavi sonuç verdi demek doğru değildir. Lazer tedavisinin birkaç şekilde sonucu vardır.
Ya tüyler tamamen biter. İlerleyen yıllarda hiçbir işleme gerek kalmaz. Ya da çok azalır incelir fakat belli zaman aralıklarında tekrar tedavi yapmak gerekir. Halk arasında tüyler bitse bile yeniden çıkıyormuş denmesinin sebebi de bu tüylerdir. Tüyler yeniden eskisi gibi çıktı demek için ya tedaviler yarıda kesilmiş olmalı ya da ciddi hormonal problemler oluşmuş olmalıdır. Bunun dışında yeni tüy üretimi gibi bir durum söz konusu olamaz.Cildiniz hassas ise yaptırmamanızda fayda var.Her yere yaptırmayın iyice araştırmadan.

Yorumlar

Popüler Yayınlar