Gençlik İksiri Beyaz Çayın Faydaları Nelerdir

Bilincli kullanımda beyaz çayın faydaları saymakla bitmiyor. Gençlik iksiri beyaz çayın inanılmaz faydaları var hayatımıza yeni yeni aşına olan siyah çaya rakip olamaz ama zorlaya bilir gibi görünüyor. Buda biz türklerin siyah çaya düşkün olduğumuzdan kaynaklanıyor.
İçerisinde K ve C vitamini vardır.Beyaz çay fazla antioksidan içerdiği için cildi sıkılaştırıyor cildin daha güzel görünmesini sağlıyor. Kanserden koruma etkisi var.Bağışıklık sisteminede güçlendirme etkiside var. Zaten bağışıklık sistemini güçlendirdiği için kolay hasta olmaktan bizi koruyor. İçinde kafein az miktarda bulunmaktadır diğer çaylara göre.

Kafeinin az olması vücudumuza az zarar vermesi demektir.İçinde floroid zengin olduğu için dişlerede faydası vardır. Dişlerde plak oluşumunu ve çürük oluşumunu engelliyor. Cildi kuvvetlendiriyor bakın cilde inanılmaz faydaları var. Hüçreleri yeniler,yaşlanmayı geciktiriyor,vücuttaki sarkmaları geçiktiriyor.

Kemik erimesinede faydası var kemik erimesini önlüyor araştırmalara göre beyaz çayı kullananlarda kemik erimesi çok az görülmüştür. Vücuttaki yağlarada etkisi inanılmaz. Yağları eritmeyede yardımcıdır zayıflamak için idealdir. Tansiyondan kolestrole kada faydasıda var. Tansiyonu ve kolestrolü düşürüyor.Virüsleride öldürüyor.Virüs öldürücü özelliği de var.

-Kanserden korur.
-Erken dönemlerde kansere neden olan hücre mutasyonlarını engeller.
-Cildi güzelleştirir.
-Çok yüksek oranda antioksidan içerir.
-Tansiyon ve kolesterolü düşürür.Virüs ve bakterilere karşı etkisi yeşil çaydan daha kuvvetlidir.

-Çok düşük oranda kafein içerdiği için, kafeinin zararlı etkilerinden korunmayı sağlar.
-Zayıflamaya yardımcı olur.
-Florit içeriği zengin olduğundan dişlerde plak ve çürük oluşmasını önler.
-Yaşlanma, kırışıklık ve sarkmalara karşı olumlu rol oynar.
-Pürüzsüz ve yumuşak bir cilt için etkilidir.Kemiklere faydası olur.
-Osteoporozda faydalıdır.
-Cildi kuvvetlendirici, hücre yenilemeyi destekleyici özelliği de vardır

Bu kadar faydası olan beyaz çayı tüketirken zararı olmaz deyipte aşırıya kaçmayın bakalım dikkat etmemiz gerekenler?

Hipoglisemi probleminiz varsa tüketmemeniz öneriliyor.
Aşırı tüketildiğinde uykusuzluk, sinirlilik, çarpıntı ve baş ağrısına neden olabilir. Eğer kansızlık sorununuz varsa yemeklerden en az 1 saat sonra tüketmeye özen gösterin. Ayrıca fazla çay tüketimi vücuttaki vitamin oranını azaltacağı için çok fazla tüketilmemesi önerilir.

Beyaz çayı nasıl tüketmeliyiz?

Demleyerek içecekseniz su sıcaklığının 70-80 derece arasında olmasına dikkat ediniz. Kaynamış suyu ilave edip 6 dakika bekleyiniz. Sallama çay tüketmek istiyorsanız kaynayan suyun içerisine koyduğunuz poşeti en fazla 1,5 dakika bekletin.
Bu şekilde günde 2 bardağı geçmeyiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar