Spor Yaparken Yapılan Hatalar Nelerdir?

Sağlık ve fit olmak için sporu öncelikle tercih ederiz.Spor yapmak sağlığımız açısından çok faydalıdır ama bilinçsizce spor yaparsak bu bize sağlıklı olmkadan yana değil aksine sağlığımıza zarar verebilir.Şimdi ben sizlere spor yaparken yapılan hataları sıralayacağım bu yazımızda.
Spor yaparken formumuzu korumaya çalışırken kimi zaman hatalar yaparız.

Spor yaparken yapılan hatalar'dan bazıları şunlardır:

-Özellikle spor yaparken nefes alış verişlerimizde meydana gelen düzensizlikten kaynaklanan yorgunluk sizi halsiz düşürebilmektedir. Çoğunlukla kısa kısa alınıp verilen kısa nefes alış verişler yerine uzun soluklu nefes alışverişinde bulunmanız önerilmektedir.
-Spor yapmaya başlamadan önce mutlaka ısınma hareketlerini yapmanız gerekmektedir. Eğer ısınmadan spor yapmaya başlarsanız sakatlanma gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Öncelikle açma- germe hareketlerinden yararlanarak ısınmanız gerekmektedir.
-Bir programa bağlı kalıp çalışmak yerine kimi zaman program değiştirme tercihinde bulunmaktasınız. Fakat program değiştirme sizin için en riskli durumlar arasında yer almaktadır. Bir uzman kontrolünde değişikliğe gitmeniz önerilmektedir.
-Spor yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli konular arasında beslenme düzeniniz yer almaktadır. Egzersizlerden sonra vücudunuzdaki eksiklikleri giderici bir beslenme programı uygulamasında bulunmanız gerekmektedir. Kafanıza göre bir diyet programı asla uygulamamalı ve bedeninizi yakıtsız yani aç bırakmamalısınız.Bu önerilere kulak verir seniz sporu sağlıklı bir şekilde yapmış olursunuz.Sağlık için spor yaparken sağlığımızdan olmayız.Mutlaka iyice ısınmadan spora birden başlamayalım aksi takdirde olumsuz etkilerini göreceğizdir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar