SİVİLCE İZLERİ VE LEKELERİ İÇİN DOĞAL MASKE TARİFLERİ

Yüzdeki sivilceler genellikle ergenlik döneminde çıksa da 11 yaşından sonrada görülebilen 19 yaş aralığındaki kişilerde de yaygın şekilde görülmektedir.
SİVİLCE İZLERİ VE LEKELERİ İÇİN DOĞAL MASKE TARİFLERİ
Cilt sorunu olan sivilcelerden kurtulmak için birçok doğal tarifler bulunur. Genelde yüzündeki sivilcelerden kurtulmak isteyenler patlatma yoluna girerler ancak bu son derece yanlış bir tutumdur. Sivilcelerin daha fazlalaşmasına ve enfeksiyon kapmasına yol açarak başka sağlık sorunlarına da neden olurlar.

Sivilceler Nasıl Yok Edilir?

Beslenme alışkanlıklarının da sivilcelere etkenleri büyüktür. Aşırı yağlı aburcubur tüketmek, kızartma ve cipslerde sivilcelerin oluşmasına neden olur. Bazı yağlar vücutta depolandığı gibi yağ bezlerinden dolayı vücutta cilt üzerinde de çıkmasına neden olur.

Yüzünüzdeki sivilceleri sıkarsanız derin çukurların oluşmasına ve iz kalmasına neden olabilirsiniz. Bu nedenle sivilcelerle başa çıkmanızı sağlayan birçok doğal maske tarifleri ile sivilce ve lekelerinden kurtulmanız mümkündür.

Sivilce İzleri İçin Doğal Maske Tarifleri

Evinizde kolay bulunabilen malzemelerden kolaylıkla basit ama etkili olan maskeler yapabilir sivilcelerin izlerinden kurtulabilirsiniz. En çok tercih edilen maske türlerinden ballı maskede sivilceler için etkili bir çözüm olabilir. Evde yapacağınız maske tarifi şu şekilde hazırlanır;

Malzemeler

•    1 çay kaşığı bal ,

•    2 limon,

•    pamuk.

Sivilce izlerini gideren maske yapılışı:

Bir kabın içine limonların suyunu iyice sıkın içine balı ilave ederek limon suyu ile iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı pamuk yardımı ile yüzünüzün akne ve sivilceli olan bölümlerine sürerek 15 dakika kurumasını bekleyip soğuk su ile yıkayarak durulayabilirsiniz.

Bal Ve Aspirin Maskesi
Sivilce izlerinde oldukça faydalı etkiye sahip bir tarif olan bal ve aspirin maskesi de şu şekilde yapılır.

Malzeme

•    3 tane aspirin,

•    2 yemek kaşığı bal,

•    Biraz su.

Aspirinli bal maskesi hazırlanışı:

 Biraz su ile aspirinleri yumuşayıncaya kadar ezin . Daha sonra içine bal karıştırarak birbirine iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı sivilce olan bölgeye sürerek 15 dakika bekleyerek ılık suyla durulayın. Haftada 2 yada 3 kere bu maskeyi uygulayıp kullanabilirsiniz.

Sivilce İzlerine Limon
Limon C vitamini açısından oldukça faydalıdır. Cildi beyazlatıcı etkisi olduğundan maskeler için uyun bir malzeme olarak kullanılır.

Evinizde her zaman bulunabilen ürünlerden elde edilecek maskeler ile cilt problemi olan sivilce ve lekelerinden kurtulmanız mümkündür. Limon maskesi bir yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı limon suyu ile hazırlanarak elde edilir içine bir kaşık badem yağı ilave edilerek tüm malzemeler iyice birbirine yedirilip yüzünüze uygulayarak sivilcelerden kurtulabilirsiniz

Yorumlar

Popüler Yayınlar