Maden Suyunun Faydaları Nelerdir?

Maden suyu, yeraltı suyunun fiziksel ve jeolojik olarak koruma altına alınan kuyu açılarak veya kaynaktan doldurularak elde edilen sulara denir. Maden suları içerisinde çözülmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içerirler.
Maden Suyunun Faydaları Nelerdir?
Maden suyu özellikle insanı ferahlatıcı etkisinin yanı sıra insan sağlığına da çok faydalıdır. Vücuda ise en büyük katkısı kemik sağlığı ve kalsiyum üzerinedir. Maden suyunu düzenli tüketimde cilt ve vücut sağlığına fayda gösterdiği bilinir. Maden suyu aynı zamanda şekerli içecekler yerine de içilebilir.

Maden suyunu bu kadar önemli kılan nedenlerin en önemlisi maden suyunun içinde magnezyum, sodyum ve potasyum gibi mineralleri barındırmasıdır. Daha çok yemeklerden sonra mide hazmını kolaylaştırmak için tercih edilir. Çünkü mideyi rahatlatıcı etkisi vardır. Maden suyu tüketirken dikkat edilecek konulardan biri de maden suyunun doğal olmasıdır.

Maden Suyunun Vücuda Katkıları

Maden suyunun vücuda katkıları oldukça fazladır. Beyinden yağ yakımına, kilo vermeye kadar birçok yararı vardır. Maden suyu her yaştan insanın tüketeceği bir içecektir. Maden suyunun vücuttaki olumlu sonuçları sıralanmıştır.

1-    Kemik sağlığına büyük bir katkıda bulunarak güçlendirir. Günde bir bardak maden suyu içilmesi tavsiye edilir çünkü vücudun günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar.

2-    Vücut yağını olması gereken orana getirerek kilo verilmesine yardımcı olur.

3-    Kabızlık sorunu yaşayan insanların büyük yardımcısıdır. Yapılan araştırmalarda maden suyunu çok tüketen insanların az tüketenlere göre daha az kabızlık sorunu yaşadığı görülür.

4-    Cilde de oldukça faydalıdır. Maden suyunun içerisinde bulunan silisyum sayesinde ciltte oluşan kırışıklıkların azalması, lekelerin açılması ve bu sayede cilt parlaklığının arttığı gözlenmiştir.

5-    Maden suyu saç içinde sağlıklı uzaması yönünde etki etmektedir.

Maden Suyu ve Sodanın Özellikleri

Maden suyu ve soda çoğu insan tarafından karıştırılır. Maden suyu ve sodanın en büyük farkı ise maden suyunun doğal; sodanın ise yapay bir içecek olmasıdır. Sodanın içinde bulunan mineral yapaydır ve mideyi rahatlatmaktan başka bir işlevi yoktur.

Fakat maden suyunun vücuda birçok faydası bulunur bu yüzden soda değil de maden suyu içilmesi tavsiyesinde bulunulur. Maden suyunun ruhsatı sağlık bakanlığından alınmasının yanı sıra sodanın ruhsatı tarım bakanlığından alınır. Maden suyu için vücudun bir ihtiyacı denilir fakat soda insan zevkine göre yapılan bir tüketimdir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar