Kolesterol Belirtileri Nelerdir?

Yüksek kolesterol rahatsızlığı toplumumuzda çok yaygın olmasına rağmen genellikle farkında olunmayan rahatsızlık çeşitlerinden birisidir. Yüksek kolesterol rahatsızlığının ilk aşamalarından kişi için herhangi bir olumsuzluk oluşturmaz.
Kolesterol Belirtileri Nelerdir?
Kişinin günlük hayatını rahatsız edecek bir belirti göstermez. Bu da hastalığın fark edilmesini oldukça zorlaştırmaktadır. Yüksek kolesterol rahatsızlığı basit bir kan testi yardımıyla tespit edilebilmektedir.

Kolesterol Yüksekliğine Ne Sebep Olur?

 Kolesterol yükselmesinin pek çok farklı sebebi bulunur. Bu sebeplerin en başında ise sağlıksız beslenme gelmektedir. Et gibi doymamış yağ oranı yüksek olan yiyecekler ile fast food tarzı gıdaların sıklıkla tüketilmesi kandaki kolesterol seviyesinin artmasına neden olur. Bununla birlikte bir diğer önemli sebep ise aşırı kilo alımıdır.

Aşırı kilo alımı sebebiyle vücutta bulunun iyi kolesterol düzeyleri düşer ve bu da kötü kolesterol seviyesinin artmasını sağlar. Ayrıca yaş artışıyla birlikte de kolesterol seviyesi yükselebilmektedir. Bu sebeple özellikle orta yaş seviyesinde bulunan kişiler düzenli olarak kolesterol ölçümü yaptırmalıdır.

8 Önemli Kolesterol Belirtisi

•    Kolesterolün ilk belirtilerinden birisi göz çevresinde oluşan ve damla şeklinde görünen sarı kabarcıklardır.

•    Kolesterolü yüksek seviyede olan kişiler gün içerisinde kendilerini aşırı seviyede yorgun hisseder ve günlük işlerini yapmaktan kaçınırlar.

•    Kolesterolün yükselmesiyle birlikte özellikle el ve ayak çevrelerinde sıcaklık hissedilir.

•    Özellikle bacaklarda ve vücudun diğer bölgelerinde sık sık kramp girmesi durumu yaşanır.

•    Vücutta oluşan kesik gibi ufak yaraların bile iyileşmesi çok uzun zaman sürer.

•    Gün içinde çoğu zaman şiddetli baş dönmesi yaşanır.

•    Parmak uçlarında morarma oluşur.

•    Koşu ya da yürüyüş gibi bir spor yapılmamasına rağmen nefes nefese kalma durumu oluşur.

Tüm bu durumlar kişilerde kolesterol yüksekliğinde görülebilen yaygın belirtilerdir. Hepsinin bir arada görülmesine gerek yoktur. İçlerinden birisinin bile yaşanması kolesterol seviyesinde ki yüksekliğin habercisi olabilir.

Bu yüzden herhangi bir sebepten dolayı kolesterol seviyenizin yüksek olabileceğini düşünüyorsanız en kısa zamanda mutlaka bir uzman doktora danışmalı ve kan testi yaptırmalısınız. Unutmayın ilk aşamalarda tedavi edilmeyen kolesterol rahatsızlığı daha sonra damar tıkanıklığı gibi ciddi rahatsızlıklara sebep olabilmektedir. Bu yüzden kolesterolü henüz ilk aşamadayken tespit ederek tedaviye başlamak oldukça önemlidir

Yorumlar

Popüler Yayınlar