Evde Doğal Cilt Temizleme Maskeleri

Doğal Yöntemlerle Cilt Temizliği Nasıl Yapılır


Gül Suyu ile Cilt Temizliği
Tonik Olarak Kullanımı:Tamamen doğal yollardan elde edilen gül suyu cildin siyah noktalardan arınmasına ve daha pürüzsüz görünmesine yardım eder. Cildinize gül suyunu tonik olarak uygulamak istiyorsanız günde 2 defa gül suyunu pamuğa dökerek cildinizi silin. 10 dakika beklettikten sonra cildinizi durulayın. Cildinizde birikmiş yağ ve kirler en iyi bu yöntemle temizlenir.

Sivilceleri Temizlemek için Kullanımı

Gül suyu sivilcelerin neden olduğu bakterileri ciltten uzaklaştırarak mükemmel bir temizlik sağlar. Gül suyunu bebe pudrası ile karıştırıp cildinize sürün ve 15 dk sonra yüzünüzü yıkayın. Haftada 2 defa gül suyu maskesini cildinize uygularsanız sivilceden eser kalmaz. Gül suyu cilt temizliğinde sivilcelerin yok olmasını da sağlar.

Cilt Temizliği Nasıl Yapılır

Akne gibi bir probleminiz yoksa gül suyunu pamuğa dökerek cildinizi silmeniz en genel cilt temizleme yöntemidir. Akne gibi probleminiz var ise gül suyunu bebe pudrasıyla veya limonla karıştırarak cildinize sürüp bir süre sonra yıkayın ve ardından gül suyu ile cildinizi silin. Cildinizdeki makyajı arındırmak için gül suyu kullanmayın. Su ve cilde uygun bir sabunla cildinizi yıkadıktan sonra gözenekler içinde hapsolmuş olan kirleri gül suyu yardımıyla arındırabilirsiniz.

Doğal Cilt Temizliği İçin Süt Maskeleri

Ciltteki gözenekleri dolan kirleri, makyajı, cildin doğal yapısını bozmadan temizlemek önemlidir. Bunun da en kolay ve ucuz yolu, kendi evimizde hazırlayacağımız doğal malzemelerden yapacağımız karışımlardır.
Temizleme sütünü parmaklarınızla ve yuvarlak hareketlerle sürünüz.
(1)
1 adet salatalık, 250 gr badem yağı
Uygulama: salatalık iyice yıkanır, kabukları soyulmadan rendelenir. 15 Dakika kaynatılır ve süzülür. Üzerine badem yağı ilave edildikten sonra cilt silinir. Hazırlanan karışım, kapalı bir şişede buzdolabında muhafaza edilir.
(2)
1 salatalık, 1 Su bardağı süt
Uygulama: Salatalık rendelenir, bir su bardağı sütte kaynatılıp süzülür. Her gün, sabah akşam bu karışımla cilt silinir.
(3)
500 gr inek sütü, 500 gr saf alkol
Uygulama: Süt kaynatılmadan alkolle karıştırılır ve cilt bu karışımla silinir. Karışımın lekeleri de azaltan özelliği vardır. Hazırlanan karışım, kapalı bir şişede buzdolabında muhafaza edilir.
(4)
1 adet pırasa, 1 çay kaşığı bal, Süt
Uygulama: Pırasanın beyaz kısımları rendelenir, Suyu sıkılıp başka bir kaba dökülür. Bir çay kaşığı Bal ilave edilip karıştırılır ve cilde sürülür. 30 dakika bekletip çiğ süte batırılmış pamukla temizlenir.
(5)
1 bardak çiğ süt, 2 yemek kaşığı Yulaf unu, 2 yemek kaşığı alkol
Uygulama: Tüm malzemeler karıştırılır ve cilt bu karışımla temizlenir.
Cilt Temizliği İçin Limon Maskesi
1 adet limon
1 tatlı kaşığı bal
1,5 su bardağı su
Hazırlanışı: Limonun suyu çıkarılarak bal ile karıştırılır. En son su ilave edilerek bir kez daha karıştırılır. Elde edilen losyon bir şişeye konularak dolapta bekletilir. Her gün kullanabileceğiniz bu karışımı pamuk yardımı ile cildinize sürebilirsiniz. Cildiniz limonun etkisiyle ölü deriden arınacak ve doğal yöntemle temizlenmiş olacaktır.
Salata ile Yapılan Cilt Temizleme Maskesi
1 çay kaşığı badem yağı
Hazırlanışı: Bir adet salata rendelenerek suyun içine alınır ve kaynaması sağlanır. Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra süzülür. Karışımın posası atıldıktan sonra elde edilen su içine badem yağı eklenir. Mükemmel bir cilt temizliği sağlayan salatalık suyu, badem yağı ile birlikte cildin nem dengesini korur.
Elma sirkesi İle Cilt Temizleme Maskesi
Yarım çay bardağı elma sirkesi
Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı: Elma sirkesi ve su karıştırılarak pamuk yardımı ile cilt temizlenir. Elma sirkesi tonik görevi gördüğü gibi aynı zamanda ciltteki lekelerin açılmasını sağlar. İyi bir temizleyici olan elma sirkesi su ilave edilmeden kullanılmamalıdır.
Karnabahar İle Yapılan Cilt Temizleme Maskesi
4 adet büyük karnabahar yaprağı
3 çay kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı: Karnabaharlar ve zeytinyağı birlikte miksere yerleştirilir. Mikserde birbirine karıştırılan karnabahar ve zeytinyağı cilde sürülür. 15 dakika bekletildikten sonra ılık su ile durulanır. Karnabahar sebzesi cildi derinlemesine temizler ve hiçbir yan etkisi yoktur.Doğal Yöntemlerle Cilt Temizliği Nasıl Yapılır
Gül Suyunun Cilt Temizliğinde Tonik Olarak Kullanımı:Tamamen doğal yollardan elde edilen gül suyu cildin siyah noktalardan arınmasına ve daha pürüzsüz görünmesine yardım eder. Cildinize gül suyunu tonik olarak uygulamak istiyorsanız günde 2 defa gül suyunu pamuğa dökerek cildinizi silin. 10 dakika beklettikten sonra cildinizi durulayın. Cildinizde birikmiş yağ ve kirler en iyi bu yöntemle temizlenir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar