BÖRÜLCENİN FAYDALARI NELERDİR?

Börülce gerçek anlamda vücudumuza faydalı olan besinlerin başında gelir. Düzenli olarak börülce tüketimi bizleri ciddi rahatsızlıklardan korur.
BÖRÜLCENİN FAYDALARI NELERDİR?
Börülcenin içerisinde demir gibi vücudumuzun ihtiyacı olan birçok mineral bulunur. Börülcenin kolesterolü azaltıcı etkisi vardır. Yüksek kolesterolü olan kişilerin börülce kullanımının maksimum seviyeye çıkarılması ilgili hekimler tarafından da tavsiye edilir.

Börülcenin yüksek oranda lif yapısına sahip olduğunu biliyor muydunuz? Günlük yaklaşık olarak 25 gram lif ihtiyacımız olduğu düşünüldüğünde düzenli olarak börülce tüketildiği taktirde lif oranımızı ciddi oranda börülce ile karşılayabiliriz. Börülce ayrıca yüksek tansiyonu olan kişiler için de tavsiye edilir. Börülceyi her gün düzenli olarak tüketerek yüksek tansiyonu azaltabiliriz.

Yüksek Kolesterolü Düşürür

Börülcenin yüksek kolesterolü düşürdüğünden bahsetmiştik. Börülce yüksek kolesterolü düşürdüğü gibi aynı zaman da kansızlığa da iyi gelen bir doğal besin kaynağıdır. Börülce diğer tüm fasulye türlerinde olduğu gibi demir açısında oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Demir eksikliği olan bireyler için börülce yenilmesi tavsiye edilir.

Demir eksikliğinde anemi(kansızlık) görülür. Börülce tüketerek bu kansızlıktan kurtulabilirsiniz. Börülce aynı zamanda B19 vitamini açısından da oldukça iyi bir besin kaynağıdır. Börülcenin içerisinde manganez minerali bulunur. Manganez protein sentezinde görev alarak kas gelişimini olumlu yönde etkiler ve kas gelişimine ciddi oranda yardımcı olur.

Kısırlığa İyi Gelir Ve Cinsel Gücü Artırır

Börülcenin düzenli ve yeterli miktardaki tüketimi kısırlığa iyi geldiği gibi cinsel gücünüzü de ciddi oranda arttırıcı özelliğe sahiptir. Börülcede aynı zamanda insan için hayati bir öneme sahip önem potasyum bulunur. Bir bardak börülcede yaklaşık olarak 0.5 gram potasyum bulunur. Düzenli bir şekilde börülce tüketerek ciddi oranda potasyum ihtiyacımızı karşılamış oluruz.

Börülce ayrıcı folik asit olarak bilinen B9 minerali açısından oldukça zengindir. Bir bardak börülcede vücudumuzun ihtiyacı olan folik asitin yaklaşık olarak %60 ile %70’lik kısmını karşılamış oluruz. Börülcenin bu faydalarını tüm vatandaşlarımıza aktarmalı ve börülce kullanımını ciddi oranda arttırmalıyız. Biz sizlere börülce kullanımınızı maksimum düzeye getirmenizi tavsiye ediyoruz. Sık sık düzenli olarak börülce tüketin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar