YÜZDE SİVİLCE NEDEN ÇIKAR?

Günümüzde en sık görülen cilt hastalıklarının başında sivilce oluşumu yer alır. Çoğu zaman önemsenmeyen sivilceler, ilk başlarda kolayca tedavi altına alınabilirken önemsenmediği için yüzde lekeler bırakabilir buda yüzümüzü kötü bir hale sokabilir.
YÜZDE SİVİLCE NEDEN ÇIKAR?
Oluşan sivilceler özgüven kaybına yol açabilir. Sivilceler özgüven kaybına yol açtığı gibi çeşitli psikolojik sorunları da beraberinde getirebilir.

Sivilceye Neden Olan Etkenler Nelerdir?

Sivilceye neden olan etkenlerden biri kişinin ergenlik döneminde olmasıdır. Ergenlik döneminde hızlı bir şekilde değişen hormonlar sayesinde yüzümüzde sivilce oluşumu gözlenebilir. Bu değişen hormonlar vücudumuzda yağ birikimini arttırır.

Yağ birikimini arttıran hormonlar sayesinde de ergenlik döneminde kontrolsüz bir şekilde sivilceleşme görülür. Sivilceye neden olan bir başka neden ise kontrolsüz bir şekilde kozmetik ürünlerin kullanılmasıdır. Bazen kozmetik ürünler kullanıldıktan 1 veya 2 ay sonra sivilce oluşumu görülebilir ve bu sebeple kozmetik ürünü kullanan kişi sivilcenin kozmetik ürünlerden olduğunu anlayamaz.

Saçın şekil almasını ve uzun süre bozulmamasını sağlayan ürünler ise siyah nokta oluşumunu ciddi bir şekilde arttırdığı çeşitli uzmanlar tarafından yapılan çeşitli testlerle kanıtlanmıştır. Sivilceye neden olan bir diğer etken ise kontrolü alınamayan sinir ve strestir. Aşırı stres ve sinir bireylerde sivilce oluşumuna zemin hazırlar. İlaç ve vitaminlerin kontrolsüz kullanımı da sivilce oluşumuna zemin hazırlayan bir diğer etkenlerdir. Sağlıksız beslenme de sivilce oluşumuna neden olabilir.

Beslenmenize Dikkat Edin

Günlük yoğun miktarda lifsiz karbonhidrat tüketimi ciddi bir şekilde sivilce oluşumuna zemin hazırlar. Günlük almanız gereken yağ, karbonhidrat ve protein oranını belirleyin. Düzenli olarak spor yapın ve bir beslenme programı hazırlayın.

Beslenme programını ilgili diyetisyen hekimler yardımıyla hazırlayabilir ve bu sayede daha fit bir vücuda sahip olup aynı zaman da sivilce oluşumunu ciddi oranda azaltabilirsiniz. Cildimizin yapısı da diğer saydığımız etkenler gibi sivilce oluşumunu engelleyebilir veya sivilce oluşumuna sebep olabilir.

Genel de yağlı ciltler sivilce oluşumuna zemin hazırlar. Beslenirken yediğimiz aşırı yağlar sivilceye neden olur. Özellikle yediğimiz çekirdekler sivilce oluşumuna neden olan besinler başında gelir. Fazla şeker kullanımı da sivilce oluşumuna zemin hazırlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar