Yüz Maskesi Tarifleri Suna Dumankaya

Suna Dumankaya’nın bu doğal maskeleri sayesinde cildinizde bulunan bir çok problemi doğal yöntemlerle çözmüş olacaksınız. Suna Dumankaya Yüz Maskesi Tarifleri
Doğal Nemlendirici için Kürler
1- Karma Ciltler için Maske Malzemeleri: Lavanta, melisa, papatya, hatmi çiçeği, yarım fincan saf alkol, içme suyu
Uygulama: Kaynamış suyun içine birer tutam lavanta, melisa, papatya ve hatmi çiçeği atın, 15-20 dakika demlendirip süzün. Saf alkol ekleyin. (Hazırlanan karışım, kapalı bir şişede buzdolabında saklayın)
2- Hassas Ciltler için Maske Malzemeleri: Biberiye, gül suyu Uygulama: Bir çorba kaşığı biberiyeyi, 300 ml. gül suyuna karıştırarak karanlık bir yerde saklayın. Bununla her akşam cildinizi temizleyin.
3- Cilt kırışıklıkları için Maske: Yarım litre ılık su, 1 tatlı kaşığı karbonat
Uygulama: Su ve karbonatı karıştırın. Pamukla, cildinize uygulayın.
Malzeme: Havuç, zeytinyağı, limon Uygulama: Havucu rendeleyin. İçine zeytinyağı ve limon suyu ilave edip, yiyin. Bu karışım vücut için çok faydalıdır. Bağırsakları düzene sokar ve cilde nem sağlar.
Suna Dumankaya Cilt Yenileme
Cildin ölü ve solmuş üst tabakasından kurtulmak, Oluşan siyah noktalar ve yağlı ciltte oluşan yağlardan kurtulmak için, derin ve etkili bir temizlik yapmanız gerekir. Bunu peeling, buhar banyosu veya maskelerle gerçekleştirebilirsiniz.
Cilt Yenileme (Peeling) Maskesi için Malzeme: 1 kahve fincanı yulaf ezmesi, 2.5 çay kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, yarım tatlı kaşığı sıcak su
Uygulama: Malzemeleri karıştırın ve cilde uygulayın. 15 dakika bekleyin ve yumuşak, nemli bir bezle ovarak çıkarın. Bol su ile yıkayın.
Doğal Cilt Temizleme Kürü: Temizleme Sütü
Yüzde bulunan gözeneklerde biriken kirleri ve gün içinde yapmış olduğunuz makyajı temizlemenin en doğal ve ucuz yolu, Evde şifalı bitkilerle kendimizin hazırlayacağı Kürlerdir. Temizleme sütünü parmak uçlarınızla alıp oval hareketlerle yüzünüze sürün ve cildinizi temizleyin
Temizleme Sütü Malzemeleri: 1 salatalık, 1 su bardağı süt
Uygulama Şekli: Salatalığı rendeleyip, 1 su bardağı sütte kaynatın ve süzün. Her gün, sabah ve akşam bu karışımla cildinizi silin.
Doğal Cilt Temizleme Toniği
Bu tonik ile ciltte bulunan,kirleri, gözeneklerden akan yağları ve temizleyici kalıntılarını temizler ve cildi besleyerek kendisini yenilemesini sağlar. Bu toniği, Temizliyicen sonra sürün. Aşağıda yer alan tariflerle hazırlayacağınız toniktenbir miktar pamuğa damlatıp, silmeden, tamponlayarak yani hafif değdirmelerle cildinize uygulayın. Bir süre bekledikten sonra cildinize maden suyu püstürterek kağıt havlu yardımı ile gene tamponlayarak silin. Bu temizleme işlemi de bitikten sonra Sıra cildimizi nemlendirmeye Geliyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar